Muzika
0

Eminemov novi album do kraja godine

Sarajevo-x.com
Nakon što je nekoliko godina proveo držeći se podalje od pažnje medija, kontraverzni američki reper Eminem ove godine bi mogao izdati novi album.

Na gostovanju na vlastitoj radio stanici Shade 45, ovaj MC je izjavio da producira numere za muzičare Shady Records-a kao i da radi na pjesmama za sebe, iako se vjerovalo da se nakon izdavanja kolekcije najvećih hitova "Curtain Call" 2005. povukao i da neće više snimati.

"Skoncentrisao sam se na vlastite stvari, samo 'štancam' pjesme," rekao je. "Što više radim, to bolje ispadne. Počeo sam učiti neke stvari."

Još uvijek nije objavljen oficijelni datum izlaska niti prvi singl s novog albuma, ali su iz producentske kuće Interscope potvrdili informaciju da bi Eminemov novi album mogao izaći u prodaju prije Nove godine, javlja Reuters.

Hip-hop muzičar 50 Cent, sa kojim je Eminem sarađivao, u razgovoru za BBC Radio 1 ove sedmice izjavio je kako Eminem radi punom parom, te da će ga obožavatelji rijetko viđati. Ispričao je i kako je proveo vikend u njegovoj kući te da ovaj, iako se pokušava odmarati i provoditi vrijeme kući, to ne uspijeva.

U javnost je procurio i naziv novog albuma najpoznatijeg bijelog repera, a to je "King Mathers".

Njegov posljednji uradak pod nazivom "Encore" objavljen je 2004. godine, a "Like Toy Soldiers" bila je jedna od najpopularnijih pjesama s ovog albuma.