Muzika
0

"Emina" u prodaji do kraja decembra

Sarajevo-x.com
Novogodišnji poklon mnogobrojnim obožavateljima Mostar Sevdah Reunion-a, u čijem sastavu su: Ilijaz Delić, Mustafa Šantić, Sead Avdić, Neđo Kovačević, Kosta Latinović, Mustafa Behmen i gost izvođač Branko Pavlović, je novi album sa 14 pjesama pod nazivom "Emina".

Nakon što su u septembru ove godine preuzeli na sebe odgovornost za aranžmane 14 pjesama i priveli kraju snimanje albuma u mostarskom studiju Pavarotti, članovi benda su potpisali ugovor sa izdavačkom kućom Buybook i time ostvarili planove za izlazak novog albuma na tržište Bosne i Hercegovine do kraja ove godine. Paralelno sa izdavanjem albuma u BiH, Buybook će obezbjediti distribuciju albuma na tržište Hrvatske i Slovenije.

Za recenziju je zadužen Namik Kabil, scenarista filma "Kod Amidže Idriza", koja će u dvojezičnoj verziji ponuditi objašnjenja za izvedbu i riječi pjesama koje će kao i obično probuditi mnoge emocije kod slušalaca i obožavatelja ovog poznatog benda. Almir Zrno će svojim fotografijama uljepšati omot albuma, dok je za dizajn vizualnog identiteta zadužena izdavačka kuća Buybook. Uporedo sa izdavanjem teku i pripreme za snimanje video spota koji će biti spreman za promociju novog albuma.

"Objavljivanjem Emine, Buybook održava kontinuitet započet objavom projekta Sevdah Republic. Preslušavajući ovaj album prepoznali smo autentični Mostar Sevdah Reunion i njihovu jedinstvenu interpretaciju bosankohercegovačke sevdalinke", kazao je prilikom potpisivanja ugovora Damir Uzunović, direktor Buybook-a.

O daljim planovima i samom izlasku albuma Mustafa Šantić, producent i frontman ove grupe naglasio je bend da snimanjem ovog albuma ponovo pokušao otrgnuti od zaborava neke stare sevdalinke.

"Izdavačka kuća Buybook je u prepoznala nama svojstvene aranžmane i našu namjeru da sačuvamo autentičnost bosanske sevdalinke, ali i da je približimo svim generacijama. Radujemo se budućoj, nadamo se uspješnoj saradnji, i za početak februara najavljujemo promotivni koncert koji će se najvjerovatnije održati u Sarajevu. Posebno se zahvaljujem generalnom sponzoru kompaniji Bosnalijek i njenom direktoru, gospodinu Edinu Arslanagiću, koji je najzaslužniji za realizaciju ovog projekta", naglasio je Šanti.