Muzika
0

Elvir Laković - Laka predstavnik BiH na Eurosongu 2008

Sarajevo-x.com
Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2008, koji će se održati u Beogradu, predstavljat će bh. muzičar Elvir Laković - Laka sa pjesmom pod radnim nazivom "Pokušaj", saopćeno nam je iz BHRT-a.

Na sastanku održanom danas u prostorijama BHRT, komisija je preslušala sve pjesme kandidatkinje i razmotrila sve prijave, te donijela odluku da će predstavnik BiH na Takmičenju za Pjesmu Evrovizije 2008. biti Elvir Laković - Laka, koji je ujedno i autor muzike i teksta odabrane pjesme predstavnice pod radnim nazivom "Pokušaj".

Na osnovu Pravila o izboru Pjesme predstavnice BiH za Pjesmu Eurovizije 2008, objavljen je Javni poziv svim autorima i izvođačima, koji je trajao od 3. novembra do 20. decembra 2007. Na Javni poziv pristiglo je 50 radova od kojih je u konkurenciju ušla 31 prijava koja je zadovoljila propozicije.

U skladu sa Pravilima, generalni direktor BHRT formirao je komisiju za odabir pjesme predstavnice BiH za Pjesmu Eurovizije 2008, u sastavu:

Dejan Kukrić , urednik Zabavno-muzičkog programa BHT1 i šef delegacije BH Eurosong 2008 Milorad Kenjalović, mr.sc. - vandredni profesor, dekan Akademije umjetnosti Banja Luka, Vesna Andree Zaimović, mr.sc. - muzikolog, Jasmin Ferović - šef Muzičkog programa BH radija 1, Damir Šehanović - muzički novinar, Admir Đulandžić - muzički producent MPBHRT i

Maja Čengić - PR i press za projekat BH Eurosong 2008.

Pjesma koja će predstavljati BiH na 53. Eurosongu u Beogradu u maju 2008. će premijerno biti izvedena u Specijalnom TV show programu BH Eurosong 2008, koji će se emitirati uživo na BHRT u nedjelju 02. marta 2008.