Muzika
0

Elemental u klubu Cinemas - Sloga

Klix.ba
Koncert popularne hrvatske grupe Elemental održat će se 5. jula sa početkom u 22 sata u sarajevskom klubu Cinemas - Sloga.

Ulaznice će u pretprodaji koštati 10 KM i moći će se kupiti u klubu Cinemas - Sloga, kao i na www.kupikartu.ba, dok će na dan koncerta iste koštati 15 KM.

Elemental je bend čija se muzička baza nalazi u rap muzici, no teško bi ga bilo svesti samo na jedan muzički žanr. U njihovoj šarolikoj muzičkoj viziji mogu se naći tragovi različitih žanrova što njihov izričaj čini jedinstvenim i originalnim. Specifičnost ovog benda su britki tekstovi i zanimljive instrumentalne podloge koji zajedno čine autentičan zvuk Elementala.

Elemental nikad nije bio bend koji je svoju muziku smatrao proizvodom, nego umjetničkim izražajem, a njihov iskren i nepatvoren stav prepoznaje publika u cijeloj regiji. Tokom godina Elemental je nastupio u brojim gradovima Hrvatske, ali i Slovenije, BiH, Srbije i Makedonije.

Iako postoji od 1998., bend koji su u početku sačinjavali tri MC-ja danas broji sedam članova. Muziku, stihove i aranžmane stvaraju sami i tokom godina su se dokazali kao vrsni muzički autori i izvođači.

Članovi Elementala su vokali Mirela Priselac Remi i Luka Tralić Shot, gitarist Erol Zejnilović, basist Konrad Lovrenčić, klavijaturist Davor Zanoški, bubnjar Ivan Vodopijec i prateći vokal Vida Manestar.

Grupa Elemental je nedavno objavila svoj šesti studijski album i ovo je prvi live nastup u BiH nakon objavljivanja istog.

Više informacija o grupi Elemental možete naći na www.elemental.hr, a također i na njihovoj Facebook stranici.