Muzika
4

Elemental promoviše novi album "U Redu Je" u Sarajevu

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Popularni hrvatski hip-hop bend Elemental će 5. jula u Sarajevu predstaviti svoj novi album "U Redu Je".

Tri godine nakon što su publici predstavili svoj posljednji album "Vertigo" kojeg je obožavala i publika i kritika, Elemental javnosti napokon otkriva svoj novi, šesti album – "U Redu Je". Ovaj zagrebački bend tokom godina marljivog rada postao je regionalna sila koja svojim iskrenim i uvjerljivim pjesmama svakim albumom otvara novu stranicu i konstantno osvježava regionalnu muzičku scenu. Impozantna brojka od čak šest albuma daje do znanja da Elemental ima kvalitetu koja je potrebna za ovako dugovječan staž.

Pjesma "Po mojoj mjeri" najavila je album "U Redu Je", a Elemental s novim pjesmama nastavlja s nešto žešćim zvukom. Osim pjesme "Po mojoj mjeri", na albumu se nalazi još jedanaest novih pjesama, a svaka ima svoju priču koja slušatelje uvlači u novi svijet. Instrumentalno i tekstualno zreliji nego ikada, Elemental osvješćuje u socijalno i politički angažiranim pjesmama, ali i progovara o pričama malih ljudi i vlastitim životima i osjećajima. Album je zaokružena cjelina s pozitivnom porukom u naslovu "U Redu Je" - jer nam svima u ova vremena treba malo pozitive.

Promocija će biti održana 5. jula u 17:00 sati u Tropik Media Shop u suterenu BBI Centra u Sarajevu. Tom prilikom članovi grupe izvešće par numera sa novog albuma te par najpopularnijih pjesama, družiti se sa fanovima, potpisivati CD-ove i svoje potpisane fotografije a najbrže kupce CD-a očekuje i specijalno iznenađenje. Nakon toga u subotu 6. jula članovi grupe Elemental će svoj novi album predstaviti i u Family Centru Ekran Zenica gdje će takođe održati kratki promotivni nastup, družiti se sa fanovima i potpisivati CD-ove i svoje promotivne fotografije.

"U redu je" je od 15.juna i u fizičkoj prodaji u BiH na preko 1.000 maloprodajnih mjesta Tropik d.o.o. u tržnim centrima, maloprodajnim objektima, benzinskim pumpama i kioscima.