Muzika
0

Elemental ponovo u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Nakon junskog nastupa izvrsne hrvatske hip hop skupine Elemental moći ćemo ih ponovo slušati 9. septembra u Sa clubu u Sarajevu.

Ovo je treći nastup Elementala u našem gradu, a desit će se u okviru projekta "Cosmopolitan Academy" kojeg organizuje Fondacija Ask Sarajevo.

Elementalci su prvi put u Sarajevu nastupili 15. maja na festivalu Revival.

Svoj drugi sarajevski nastup bend Elemental upriličio je krajem juna, gdje su u prepunom Sa clubu svirali svoje najveće hitove kao i pjesme sa izvrsnog posljednjeg albuma "Male stvari". Koncert je trajao oko dva sata, a kratki video isječak sa koncerta možete još uvijek downloadati ovdje (2 MB, 1:36 min).

Njihov posljednji a ujedno i najbolji album "Male stvari" je više nego uspješno najavljen singlovima 'Napokon!' i 'Romantika' koji su zauzeli vodeće pozicije hrvatskih top lista. Elemental na trećem albumu nastupa kao sedmeročlana grupa. Uz hip hop izričaj, album je odsviran uživo što njihovoj muzici daje novu dimenziju, te je približava široj publici. U njihovim podlogama jasno se ocrtavaju utjecaji jazza, soula, funka i reggea.