Muzika
4

Elemental novim, sedmim po redu albumom i koncertom u Zagrebu slavi 18 godina postojanja

Klix.ba
Za nekoliko dana u prodaju kreće novi album "Tijelo" hrvatskog benda Elemental. Bend je nominiran za dvije nagrade Porin, koncertom u zagrebačkom Domu sportova 5. marta slave 18 godina rada, a singl "Sve je moje tuđe" već pet mjeseci uspješno odjekuje radijskim eterom.

Sedmi album grupe Elemental zvat će se "Tijelo".

Slučajno, ali i simbolično, album koji izdaju u 18. godini benda sadržava 18 pjesama, a objavit će ga u obliku dvostrukog CD-a Iako su od prošlog albuma napravili mnogo više pjesama, ovih 18 zaslužilo je da ih se i službeno objavi. Među 18 pjesama dvije su već poznate – superuspješni singlovi "Goli i bosi " te "Sve je moje tuđe".

Izlazak albuma Elemental će proslaviti u Vinyl baru u Zagrebu, ovaj ponedjeljak, 22. februara od 18 sati, a pozvani su svi prijatelji, suradnici i fanovi benda na zajedničko preslušavanje novog albuma.

Samo desetak dana poslije, Elemental čeka jedan od najbitnijih trenutaka u koncertnoj karijeri – nastup u maloj dvorani Doma sportova.

Na krilima novog albuma i uz potporu najvećih hitova u 18 godina karijere, bend će prvi put samostalno nastupiti u ovoj zagrebačkoj dvorani. Koncert će se održati u subotu, 5. marta, a kao gosti na koncertu nastupit će Marčelo uz Napeti Quintet i Sassja.

Sve novosti oko Elementala lijepo zaokružuje zadnja vijest – prije nekoliko dana za svoj rad dobili su priznanje struke i dvije nominacije za nagradu Porin. Pjesma "Goli i bosi" nominirana je u kategoriji "Pjesma godine" i kao "Najbolja izvedba grupe s vokalom".