Muzika
0

"Electronic Attack“ u Domu mladih

Sarajevo-x.com
Party pod nazivom "Electronic Attack“ je muzički događaj koji će se 3. novembra desiti u Domu mladih. Gosti su dva DJ sa bosanskohercegovčke electro scene: DJ Mika i MPJ SLO.

Nakon uspješnog partija sa gostom DJ Pero-Fullhouse, kojeg su mnogi po svom vizuelnom identitetu i kvalitetu proglasili jednim od najboljih eventa elektronske muzike u zadnjih nekoliko godina u Sarajevu, Centar Skenderija-Dom Mladih nastavlja sa organizacijom kvalitenih elektronskih dešavanja. Party pod nazivom "Electronic Attack“ je jedan od njih. Gosti su dva DJ sa bosanskohercegovčke electro scene: DJ Mika i MPJ SLO.

Mika, koji nam dolazi iz Mostara, svirao je sa gotovo svim značajnijim imenima svjetske techno scene, dok mu producentski radovi izlaze na labelovima kao što su Mastertraxx, Submissions, Pirate Audio i Planet Rhyth - dobro znanim svim ljubiteljima tvrđeg zvuka.

MPJ Slo (Sloven Anzulović) je glavna pokretačka snaga Kontre i jedan od ključnih aktera bosanske d'n'b scene. Udruženje Građana Kontra nastalo je 2000 godine prvobitno sa ciljem promocije drum and bass muzike u BiH, da bi kasnije djelovanje bilo prošireno na oblasti kulture, edukacije i umjetnosti.

U ulozi domaćina tu su ponovo: DJ Wedran, jedan od prvih i najznačajnijih DJ-eva bosanskohercegovčke psychedelic trance scene i DJ Focho resident DJ Doma Mladih.

Ulaz na ovaj event je besplatan.