Muzika
24

Edo Maajka za Mostar Summer Fest: Odrastao sam i sazrio na mikrofonu

Klix.ba
Brčko, Zagreb i Tel Aviv imaju zajednički nazivnik: Edo Maajka. Najomiljeniji reper ovih prostora 28. juna dolazi na Mostar Summer Fest pokazati nam da je još uvijek naš – balkanski, iako je adresa izraelska.

U kraćem intervjuu uoči ovog koncerta Edo je Milenku Margeti odgovorio na nekoliko pitanja.

Na pitanje kako je i šta radi, poznati reper je odgovorio: "Dobro sam, žena, djeca, pelene i tako to..."

Edo ističe da je Izrael, zemlja u kojoj živi, i policijska i vojna.

"Sigurnost je najbitnija stavka ovdje. Tel Aviv je odličan, more, plaže, ljudi su fini, ali ima i šupaka – kao i svugdje", kazao je.

Govoreći o muzici i ljubavim pjesmama, kazao je da ima "mali problem" s njima, te da se dosad "izvlačio na to da rep nije baš medij za ljubavne pjesme".

Prošlo je više od deset godina od izlaska, sada već epohalnog, prvijenca "Slušaj mater", a za opisivanje pređenog puta od tada do danas Edo kaže da bi mu trebala knjiga da sve obuhvati.

"Puno se toga dogodilo na svim nivoima mog života, puno uspona i padova, sela i gradova... (smijeh) Mogu slobodno reći da sam odrastao i sazrio na mikrofonu", odgovorio je.

Zadovoljan je napretkom mladih na regionalnoj sceni, a neke posebno ističe.

"Mladima se ne daje šansa ni za šta. Nebitno koji oblik muzike radiš, sve ovisi o tebi i tvojoj snalažljivosti jer kod nas izdavaštvo koje ulaže u izvođače nikad nije funkcioniralo. Što se tiče hip hopa mislim da se dosta radi: Frenkie je izdao EP s Billainom, uskoro će izaći album od Kontre kojeg ja očekujem s nestrpljenjem – par je stvari koje sam čuo genijalno i riječ je o jako darovitom nabrajaču. Nadam se da neće proći nezapaženo kao genijalni albumi Sanija iz Zenice. Regionalno je slika još bolja: Beograd će u ovih godinu dana izbaciti dosta novih albuma i izvođača, u Hrvatskoj su Dječaci i Kiša metaka uradili nevjerovatan posao i najavili novi dalmatinski val repera koji su već poharali klubove u regiji", poručio je Edo Maajka.

Reper porijeklom iz Brčkog prije dvije godine je postao otac. Na pitanje kakav je to osjećaj, odgovara: "Odličan. To je posao s punim radnim vremenom i s toliko beneficija da mi je jako teško objasniti riječima takvu sreću".

Publici na Mostar Summer Festu obećao je energičan nastup i poručio: "Provest ću vas kroz sve albume i najaviti neke nove stvari, dolazim sa DJ Soulom, Frenkie je back up, znači nema slabih karika".

Intervju u cijelosti pročitajte na www.mostarsummerfest.com.