Muzika
21

Edo Maajka, Sikter i Mario Batković u srijedu ispred Historijskog muzeja BiH

Klix.ba
Švicarska proslavlja 20 godina plodonosne saradnje s Bosnom i Hercegovinom. Ovaj jubilej uveličat će zanimljivi događaj u kojima će sudjelovati poznati bh. muzičari i koji će prikazati uspješno partnerstvo između ove dvije zemlje.

Zajednički koncert na kojem će nastupiti virtuoz na harmonici Mario Batković,sarajevski bend Sikter i regionalna zvijezda Eda Maajka u srijedu, 1. juna 2016. održat će se na platou Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine s početkom u 20.00 sati.

Bit će ovo ujedno i prilika da Historijski muzej BiH predstavi svoj novi vizualni identitet,djelo grafičkog dizajnera Amera Mržljaka. Zvanična ceremonija proslave održat će se u četvrtak, 2. juna 2016. godine u Domu mladih Skenderija s početkom u 13.00 sati.

Tada će se prikazati film o najznačajnijim uspjesima u proteklih 20 godina i predstaviti perspektive buduće strategije Švicarskog programa saradnje u BiH, organizirati panel diskusiju na temu „Švicarska, partner Bosne i Hercegovine u izgradnji mostova između ljudi, društava i kultura“ s gostima iz Švicarske i BiH, te predstaviti izložbu fotografija „20 godina – 20 lica i priča“ (detalji programa u prilogu).

Harmonikaški virtuoz Mario Batković i sevdah bend Divanhana u četvrtak, 2. juna 2016. godine u Domu mladih Skenderija održat će humanitarni koncert s početkom u20.30 sati.

Sredstva prikupljena na koncertu bit će donirana Udruženju Pomozi.ba. Rezervaciju koncertnih karata možete izvršiti na [email protected].