Muzika
0

E-Base @ The Bar

Klix.ba
E-Base je danas jedan od najpopularnijih hrvatskih DJ-a: poznat kao čovjek koji podiže atmosferu čak i kada zakažu najpoznatije svjetske DJ zvijezde, a mnogi ga zovu i hrvatski David Morales.

E-Base je čovjek koji je prvi put najveću multimedijalnu firmu na svijetu Ministry of sound doveo ovog ljeta u dubrovačke Lazarete.

Nakon 12 godina klasičnoga muzičkog obrazovanja, E-Base počinje profesionalnu karijeru na Hrvatskome radiju Varaždin. Ubrzo postaje prvi domaći DJ koji, već sredinom osamdesetih, hrvatskoj javnosti predstavlja house muziku. Krajem 80-ih producira i vlastite acid house skladbe i one ga uvode u svijet muzičke industrije. U suradnji s Petrom Dundovom (Brothers Yard), E-Base potpisuje ugovor s izdavačkom kućom Aquarius Records te za nju objavljuje dva odlična remiksa za Mayales i Flexible Flame. U remiksiranim verzijama ove dvije skladbe uvrštavaju među najveće hrvatske klupske hitove. Istovremeno E-Base nastupa s najpoznatijim međunarodnim zvijezdama kao sto su Mr C, Andre Nalin, Timo Maas, Hardy Hard, Chris Liebing, Mario De Bellis, Joe Montana, Blu Peter, Stretch & Verne, Motorbass, Marusha, Keith Litman i Avi Nissim.

Također se potvrđuje kao voditelj nekih od najslusanijih emisija Radija 1 i Radija Cibona. Osim toga, organizira legendarne "Kitch" partyje u diskoteci 'Aquarius', a ističe se i kao promoter programa 'Die Hard' u klubu 'Kulusic'.

U organizaciji suvremenih modnih revija surađuje sa Stephanom Lupinom i drugim eminentnim imenima modnoga svijeta. Sredinom 1997. U ljeto 1999. dobiva poziv za nastup na 'Love parade'-u, svjetskom mega spektaklu u Berlinu. No, ne valja stajati na mjestu i biti zadovoljan sa stečenim; posao ga uvijek vodi dalje. Tako E-Base potpisuje organizaciju nekih od najvećih događaja moderne elektronske glazbe na području Hrvatske. Osmislio je i realizirao projekte 'Globe 2000', 'Cosmic' i 'Spin' koji su dobili značajnu pozornost u elektronskim i pisanim medijima i priznanje za visoku profesionalnu izvedbu.

U razdoblju od 1997. do danas E-Base surađuje u vanjskim produkcijama za radio stanice Plavi 9, Radio Cibona i Radio 101 te za lokalne radio postaje širom Hrvatske. E-Base surađuje s popularnom hrvatskom pjevačicom Josipom Lisac na njezinom albumu 'Život' (decembar, 2000.). Nakon 13 godina Josipa Lisac je snimila novi nosač zvuka i na njemu se poželjela približiti suvremenome senzibilitetu mladih. Na svoj način to je omogućio E-Base; on se na albumu pojavljuje kao remikser dva hit singla 'Ispočetka' i 'Pjesma za tebe', a remiks "Ispočetka" došao je na prvo mjesto nacionalne video top liste "HIT DEPO"! U decembru 2001. objavljuje prvu miksanu kompilaciju hrvatskih house remikseva za Aquarius records pod imenom "AQ clubhits 2002" (Jinx,Song Killers,Mayales....)

Trenutačno se bavi samostalnom produkcijom. Rezident je klupskog programa "Network" vezanog uz istoimenu autorsku emisiju na Radio Ciboni. Svirao je kao stalni član u bandu Josipe Lisac te radio kao voditelj jedine televizijske emisije posvećene elektronskoj muzici "Top DJ Mag".

U sarajevu će promovirati i nekoliko stvari sa cd-a koji se uskoro treba pojaviti na tržištu ,a na kojem su se kao njegovi gopsti pojavili mnogi poznati hrvatski muzičari, producenti i dj-i.

ULAZ SAMO UZ POZIVNICE U PETAK 07.11.2003