Gostuju Zijah Sokolović i Laka
0

Dženan Selmanagić objavljuje CD sa pjesmama i pričama za djecu

Klix.ba
Za nekoliko dana će biti promovisan muzički CD sa pjesmama za djecu naslovljen "LaLaLaa", čiji je autor Dženan Selmanagić.

Na CD-u će se naći 11 pjesama i devet kratkih priča, koje priča proslavljeni glumac Zijah Sokolović. Priče su objedinjene pod nazivom "Jeste li znali?", a scenarij potpisuje sam Sokolović.

"Pjesme koje sam napisao za djecu su obrazovnog i kreativnog karaktera. One trebaju olakšati proces usvajanja osnovnih znanja, kao što su brojanje, važnost redovne ishrane, marljivost, poštenje... ", kaže Selmanagić.

Autor muzike i teksta kaže da ga je na stvaranje pjesama za djecu inspirirao nedostatak kvalitetnih sadržaja, koji bi najmlađima služili za učenje i obrazovanje.

"Pri pisanju i komponovanju pjesama za ovaj CD, posebna pažnja je posvećena primjerenosti tekstova, ritmike i melodije dječijem uzrastu i potrebama. Pjesme su vesele, dinamične, prilagođene djeci sa jasno izraženim porukama", kaže Selmanagić.

Osim Zijaha Sokolovića, na CD-u se kao gosti pojavljuju Laka te Marija i Ivana Husar. Pjesme pjevaju djeca solisti i hor Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo. Sve pjesme su ilustrovane tako da djeci predstavljaju instrumente dajući im ljudske osobine. Producent je Nerko Hadžiarapović, dizajn je radila agencija Ideologija, a ilustracije Zdravko Cvjetković.

CD je snimljen u Holandiji u saradnji sa vrhunskim holandskim i bosanskim muzičarima. Izdavač i distributer CD-a će biti Tropik.