Muzika
121

Dženan Jahić objavio singl "Mostarski behari"

Klix.ba
Dženan Jahić
Dženan Jahić
Mladi pjevač Dženan Jahić nakon uspjeha sa hitom "Ajša"', objavio je novi singl koji je posvetio svom rodnom Mostaru. Tim singlom će se u petak predstaviti na jubilarnim 20. Melodijama Mostara.

Riječ je o pjesmi "Mostarski behari" za koju je vjeruje da će se svidjeti publici koja će, siguran je on, prepoznati iskrenu emociju u njoj. Muziku je radio Romario, a tekst potpisuje Dženan. Aranžman zajednički potpisuju Romario i Aurelio.

"U sljedećem razdoblju kod mene sve je nekako vezano za moj rodni Mostar. Naravno, nadam se nekoj od nagrada na Festivalu. Gledatelji će imati priliku uživo pratiti festival na BHT 1, a promo pjesmu moja publika može poslušati na YouTubeu. Nakon festivala, snimit ćemo spot u Mostaru. Mnogo sam sretan zbog što sam snimio pjesmu posvećenu rodnom gradu", kaže Jahić.

Osim muzikom, Dženan se s dosta uspjeha aktivno bavi profesionalnim latino-američkim i standardnim plesovima, te je dvadesetostruki prvak BiH. Na takmičenjima širom svijeta on je osvojio preko 130 zlatnih medalja.