Muzika
72

Dvojac Silicone Soul dolazi u Sarajevo

Klix.ba
Foto: Facebook/Silicone Soul
Foto: Facebook/Silicone Soul
Škotski DJ/producentski dvojac Silicone Soul dolaze u Sarajevo, gdje će nastupiti u subotu, 14. marta u klubu Podroom.

Silicone Soul dvojac čine Craig Morrison i Graeme Reedie, a ovaj duo iz Škotske nazivaju "ambasadorima house zvuka", rado viđen u klubovima širom svijeta.

Od prvog pojavljivanja na Soma Recordsu 1998. godine, dvojac Silicone Soul je zauzeo posebno mjesto na elektronskoj sceni, a kritičari se slažu kako je to zbog kvalitete njihove produkcije, konstantnog razvoja i činjenice da ne prate trendove, već svoju strast i instinkt, koji su ih i doveli do uspjeha kakav je postigao hit "Right On".

Osim komercijalnog uspjeha ovog house klasika, Silikonci se sjajno snalaze i u underground krugovima, producirajući i svirajući alternativniju, melodičnu teksturu koja odlično gravitira između raznih podžanrova housea, od deepa i techa, do euforičnih i progresivnih elemenata.

Tokom 20 godina, Silicone Soul su objavili četiri studijska, četiri kompilacijska albuma, desetine singlova i remiksa, osnovali svoju izdavačku kuću "Darkroom Dubs“, osvojili prvo mjesto britanske top liste, upisali nekoliko najvećih nagrada u plesnoj muzici, nekoliko nominacija za najbolje DJ-e putem časopisa kao što je DJMag 2009. godine, a usput i odbili da se pojave u hit emisiji BBC-a "Top of the Pops“.

Limitirani broj ulaznica za njihov nastup u Sarajevu po promotivnoj cijeni od 20 KM možete kupiti od četvrtka, 5. marta na sljedećim lokacijama: BKC, Podroom Club i na prodajnom mjestu kod sarajevske Tržnice.

Lokalnu podršku u Podroomu momcima će pružiti sarajevski DJ-evi Bonjasky i Lik Jay.