Jaeger Music Night 2011
0

Dvoboj grupa Red Dust i Urban Instinct u Cinemas Clubu

Sarajevo-x.com
Grupe Red Dust iz Banja Luke i Urban Instinct iz Tuzle prve će odmjeriti snage u sklopu ovogodišnjeg izdanja Programa Jaeger Music Night. Njihov muzički dvoboj bit će održan u Cinemas Clubu (bivša Sloga) u Sarajevu, u četvrtak 12. maja2011, sa početkom u 21 sat. Ulaz na ovaj događaj je besplatan, a kao specijalni gost večeri nastupit će Igor Vukojević sa bendom.

Nakon nastupa grupa Red Dust i Urban Instinct bit će otvoreno glasanje u tri kategorije: publike na samom događaju, putem SMS poruka, te na web-u www.jaegermusicnight.ba. Pobjednik i bend koji će proći u naredni krug Programa bit će onaj koji osvoji najviše glasova u barem dvije od tri kategorije glasanja.

Jaeger Music Night ima za cilj pružiti podršku bh. muzičkoj sceni, a za učešće u ovogodišnjem, trećem po redu izdanju Programa prijavilo se 19 bendova iz čitave BiH. Žiri je odabrao osam najboljih, koji će odmjeriti snage u narednom periodu. Nakon duela Red Dusta i Urban Instincta, uskoro će biti održani i dvoboji grupa Aesthetic Empathy i Hetrem, Polaroid Trip i Venus i Naksut Vesert i Sinhro.

Četiri najbolja benda će proći u polufinale Programa i dobiti priliku da kroz nove muzičke dvoboje osiguraju jedno od dva mjesta u finalu ovogodišnjeg Jaeger Music Nighta.

I ove godine pobjednicima Jaeger Music Nighta će biti obezbijeđeno snimanje njihovog prvog albuma, a nagrade su predviđene i za drugoplasirani bend, kao i za onaj bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom trajanja Programa.

Podsjećanja radi, prvi Jaegermeisterov program podrške mladim rock'n'roll grupama kreiran je u Sjedinjenim Američkim Državama sredinom 90-tih. Danas više od 230 muzičkih grupa učestvuje u američkom Jaegermeisterovom muzičkom programu, te se upravo taj program smatra jednim od najbitnijih faktora Jaegermeisterovog uspjeha u SAD-u.

Kako Jaegermeister smatra da se odlični muzičari mogu pronaći u svakom dijelu svijeta, te da se progresivna i energična muzika svira sa jednakim entuzijazmom širom naše planete, program Jaegermeistorove podrške muzici proširen je na čitav svijet, uključujući i našu državu.

Neki od popularnih svjetskih bendova koji su u prošlosti učestvovali u Jaegermeisterovom programu podrške su, između ostalih, i Bloodhound Gang i Slayer.