Jaeger Music Night 2011.
0

Dvoboj grupa Polaroid Trip i Sinhro u Novom Travniku

Sarajevo-x.com
Nakon muzičkog duela kojim je otvoren ovogodišnji program Jaeger Music Night, a na kojem su u Sarajevu snage odmjerili bendovi Red Dust i Urban Instinct i u kojem je pobjedu izvojevao Urban Instinct, Jaeger Music Night 2011 se nastavlja.

Na narednom koncertu, koji će u petak 10. juna 2011. godine sa početkom u 21 sat biti održan u Cafe klubu Code u Novom Travniku, nastupit će grupe Polaroid Trip i Sinhro. Ulaz na ovaj događaj je besplatan, a specijalni gost ovog muzičkog dvoboja je odlična grupa Kazoo iz Banje Luke.

Publika će za jedan od dva benda koji učestvuju u programu Jaeger Music Night, sarajevski Polaroid Trip ili tuzlansku grupu Sinhro, moći glasati na samom koncertu, ali i putem SMS poruka te na web stranici www.jaegermusicnight.ba. Pobjednik duela i bend koji će proći u naredni krug programa bit će ona grupa koja osvoji najviše glasova u barem dvije od tri kategorije glasanja.

Polaroid Trip čine Damir Zirojević, Branislav Kašćel, Ivan Vidović i Sead Fadilpašić, momci koji se već duže vrijeme aktivno bave muzikom i koji su svirali u nekoliko bh. bendova različitih muzičkih žanrova.

Grupa Sinhro nastala je u Tuzli krajem 2009, a čine je Jasmin Smajić, Jasmin Hadžiomeragić i Semir Sinanović. Sviraju alternativni rock i do sada su imali nekoliko veoma zapaženih nastupa širom BiH.

Podsjećamo da se za učešće u ovogodišnjem, trećem izdanju programa Jaeger Music Night prijavilo 19 bendova iz čitave BiH. Žiri je odabrao osam najboljih, među kojima su pored pomenutih grupa i Aesthetic Empathy, Hetrem, Venus i Naksut Vesert.

Četiri najbolja benda će proći u polufinale programa i dobiti priliku da osiguraju jedno od dva mjesta u finalu ovogodišnjeg Jaeger Music Nighta.

I ove godine pobjednicima Jaeger Music Nighta će biti obezbijeđeno snimanje prvog albuma, a nagrade su predviđene i za drugoplasirani bend, kao i za onaj bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom trajanja programa.

Podsjećanja radi, prvi Jaegermeisterov program podrške mladim rock'n'roll grupama kreiran je u Sjedinjenim Američkim Državama sredinom 90-tih. Danas više od 230 muzičkih grupa učestvuje u američkom Jaegermeisterovom muzičkom programu, te se upravo taj program smatra jednim od najbitnijih faktora Jaegermeisterovog uspjeha u SAD-u.

Kako Jaegermeister smatra da se odlični muzičari mogu pronaći u svakom dijelu svijeta, te da se progresivna i energična muzika svira sa jednakim entuzijazmom širom naše planete, program Jaegermeistorove podrške muzici proširen je na čitav svijet, uključujući i našu državu.

Neki od popularnih svjetskih bendova koji su u prošlosti učestvovali u Jaegermeisterovom programu podrške su, između ostalih, i Bloodhound Gang i Slayer.