Prvo polufinale
2

Dvoboj grupa Big Brothers i Aesthetic Empathy u Širokom Brijegu

Klix.ba
Prvo polufinale Programa Jaeger Music Night 2012. bit će održano u subotu, 25. augusta, u klubu Flamingo u Širokom Brijegu. Snage će u sklopu ovog muzičkog duela odmjeriti bendovi Big Brothers i Aesthetic Empathy.

Ulaz na ovaj događaj, koji počinje u 23 sata, je besplatan, a kao specijalni gosti nastupit će izvrsni splitski bend Dječaci. Ovaj koncert će ujedno biti i završni party ovogodišnjeg Mediteran Film Festivala koji se u Širokom Brijegu održava od 20. do 25. augusta.

Kao i uvijek, za bendove Big Brothers ili Aesthetic Empathy glasat će publika, i to na tri načina: na licu mjesta tokom same svirke, putem web sitea www.jaegermusicnight.ba i na Facebook stranici Jägermeister Bosna i Hercegovina. Glasanje će trajati još dvije sedmice nakon koncerta, do subote, 8. septembra. Pobjeda u jednom obliku glasanja bendovima će donositi po jedan bod, a bend koji osvoji dva od tri boda ili sva tri boda nastavit će se takmičiti u programu Jaeger Music Night 2012.

Podsjećamo da je posljednji četvrtfinalni koncert u okviru Programa Jaeger Music Night 2012, koji je trebao biti održan u petak, 17. augusta, u klubu Moulin Rouge u Livnu, otkazan zbog tehničkih problema. Ovaj četvrtfinalni koncert bit će održan naknadno, a na njemu će se takmičiti grupe Filling Silence i My Last Suicide.

Nakon prvog polufinala, u kojem učestvuju bendovi koji su već prošli kroz četvrtfinala kao pobjednici – Big Brothers i Aesthetic Empathy, bit će održano i drugo polufinale Programa Jaeger Music Night 2012, u okviru kojeg će se bend Karma Guru takmičiti sa pobjednikom posljednjeg četvrtfinalnog koncerta: bendom Filling Silence ili bendom My Last Suicide.

Bend koji pobijedi u ovogodišnjem izdanju Jaeger Music Nighta bit će nagrađen mogućnošću da snimi i objavi svoj prvi album u studiju Skirlibaba producentske kuće Ekipa, a vrijedne nagrade predviđene su i za drugoplasirani bend, kao i za bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom trajanja Programa.