Jaeger Music Night 2011
0

Dvoboj bendova Urban Instinkt i Hetrem u Banjoj Luci

Sarajevo-x.com
Večeras će u klubu DFK u Banjoj Luci biti održano drugo polufinale programa Jaeger Music Night 2011. U ovom muzičkom duelu snage će odmjeriti preostala dva polufinalista, bendovi Urban Instinkt i Hetrem. Kao specijalni gosti drugog polufinala Jaeger Music Nighta 2011. nastupit će izvrsna beogradska pop-rock grupa Negativ. Ulaz na ovaj događaj, koji počinje u 21 sat, je besplatan.

I tokom drugog polufinalnog muzičkog okršaja u sklopu Jaeger Music Nighta 2011. publika će za polufinaliste moći glasati na samom koncertu, ali i putem SMS poruka, te na web-siteu www.jaegermusicnight.ba. Glasanje putem SMS-a i na web siteu www.jaegermusicnight.ba bit će otvoreno dvije sedmice nakon koncerta, do 28. oktobra. Pobjednik duela i bend koji će proći u naredni krug programa bit će ona grupa koja osvoji najviše glasova u barem dvije od tri kategorije glasanja.

Bend Urban Instinkt postoji od 2000, kada je prvi put objavio pjesmu Ulica je zlo. S radom prestaju 2005, da bi se 2008. ponovo okupili i počeli sa probama i stvaranjem novih pjesama, ne odustajući od prepoznatljivog hip-hop hard core stila. Članovi benda su Alija Mrkonjić (vokal), Mirza Čardžić (bass i vokal), Ademir Zukanović (gitara) i Goran Ligić (bubanj).

Hetrem je thrash metal bend iz Širokog Brijega, koji je nastao 2007, kada kreće s obradama pjesama popularnih rock i metal bendova. Nedugo nakon toga bend se počinje fokusirati na stvaranje autorskih pjesama. Postavu benda čine Filip Musa (vokal i gitara), Berislav Arapović (gitara), Denis Leko (bubanj) i Eugen Marić (bas).

U okviru prvog polufinala programa Jaeger Music Night 2011, koje je održano 26. augusta u klubu Flamingo u Širokom Brijegu, snage su odmjerili bendovi Polaroid Trip iz Sarajeva i Naksut Vesert iz Zenice. Bend Polaroid Trip osvojio je najviše glasova, te prvi ušao u finale programa Jaeger Music Night 2011.

I ove godine pobjednicima Jaeger Music Nighta bit će obezbijeđeno snimanje prvog albuma, a nagrade su predviđene i za drugoplasirani bend, kao i za onaj bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom trajanja programa.

Sve dodatne informacije o programu Jaeger Music Night možete pronaći na web-stranici www.jaegermusicnight.ba.