Jaeger Music Night 2011
0

Dvoboj bendova Polaroid Trip i Naksut Vesert

Sarajevo-x.com
Večeras će u klubu Flamingo u Širokom Brijegu biti održano prvo polufinale programa Jaeger Music Night 2011. U ovom muzičkom duelu snage će odmjeriti polufinalisti, bendovi Polaroid Trip iz Sarajeva i Naksut Vesert iz Zenice. Kao specijalni gosti će nastupiti izvrsni splitski bend TBF, koji je nedavno izdao novi album Pistaccio Metallic. Ulaz na koncert, koji počinje u 22 sata, je besplatan.

Prvo polufinale Jaeger Music Nighta 2011 održat će se u suradnji sa 12. Mediteran Film Festivalom u Širokom Brijegu. Nakon prošlogodišnjeg nastupa benda Majke, ovo će biti druga godina da Jaeger Music Night u suradnji sa MFF-om dovodi poznate bendove iz regije u Široki Brijeg tokom trajanja Festivala.

Muzički dvoboji u sklopu prve faze programa Jaeger Music Night 2011 su uspješno okončani, a kao pobjednici iz ovih duela izašle su grupe Urban Instinct, Polaroid Trip, Hetrem i Naksut Vesert. Dvoboji su održani u Sarajevu, Novom Travniku, Doboju i Tuzli, a u njima je učestvovalo osam bendova izabranih za učešće u programu Jaeger Music Night 2011.

I tokom prvog polufinalnog muzičkog okršaja u sklopu Jaeger Music Nighta 2011. publika će moći glasati za Naksut Vesert iz Zenice ili Polaroid Trip iz Sarajeva tokom samog koncerta, ali i putem SMS poruka, te na web siteu www.jaegermusicnight.ba.

Glasanje putem SMS-a i na web siteu www.jaegermusicnight.ba bit će otvoreno i dvije sedmice nakon koncerta, do 9. septembra.

Pobjednik duela i bend koji će proći u naredni krug programa bit će ona grupa koja osvoji najviše glasova u barem dvije od tri kategorije glasanja.

Naksut Vesert je bend koji pokušava spojiti nekoliko muzičkih pravaca – od klasičnog rocka preko drum'n'bassa do elektro muzike. Pjesme prate live ritmovi pripomognuti elektro sempliranim ritmovima i efektima. Atmosfera koja prati ovaj bend na svirkama je poprilično agresivna i originalna. Tekstovi govore o stanju svijesti i drugačijem uglu posmatranja zdravog pojedinca koji se nalazi u društvu koje se bori sa socijalnim problemima.

Ekipa sačinjena od trojice ljubitelja muzike je u maju 2010. odlučila osnovati bend Polarid Trip. Uskoro nakon osnivanja počinju sa snimanjem prvih pjesama na b/h/s jeziku. Težnja benda je da stvara pjesme sa specifičnim balansom melodije, osjećaja i energije umotanih u moderni zvuk i ritam. U početku je bend djelovao kao trio kojeg su činili Damir Zirojević, Branislav Kašćel i Ivan Vidović, a uskoro im se pridružuju Sead Fadilpašić i Ivan Križanac.

I ove godine pobjednicima Jaeger Music Nighta bit će obezbijeđeno snimanje prvog albuma, a nagrade su predviđene i za drugoplasirani bend, kao i za onaj bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom trajanja programa.