Muzika
0

Dvadesetorica u Beogradu napravili nezaboravan dernek

Anadolija
Sarajevski bend Dvadesetorica sinoć je, u okviru festivala "Sarajevo, ljubavi moja", nastupio pred beogradskom publikom u Mikser Houseu.

Dobro raspoloženje i pozitivna atmosfera momaka iz sarajevskog benda oduševila je Beograđane, kako one koji su upoznati sa njihovim radom od ranije, tako i one koji su ih večeras prvi put čuli.   

"Super se provodim, ja sam ih slušala prije tri godine, kada su bili ovdje na Danima Sarajeva. Poznati su mi i zbog toga sam došla večeras da ih opet čujem", rekla je Beograđanka Katarina.

Ivana, koja je večeras imala priliku prvi put čuti ovaj bend, rekla nam je: "Odličan je bend i zaista sam oduševljena. Voljela bih da opet sviraju u Beogradu".

"Prvi put sam sada na nastupu benda 'Dvadesetorica', moram priznati da sam veoma iznenađen tekstovima, pozitivnom energijom te kompletnim nastupom. Momci su zaista divni i nadam se da će nam ponovo doći i da ćemo imati priliku opet uživo da ih čujemo", rekao je Luka.

U publici, na večerašnjem nastupu, bilo je i onih koji su u Beograd doputovali iz Sarajeva: "Došao sam iz Sarajeva iz drugih razloga, a i njih da poslušam. Dobra su priča, zaslužuju podršku", izjavio je Elvir.

Koncertu su prisustvovale i poznate beogradske ličnosti, među njima i kantautor Vlado Georgijev, koji je sa nama podijelio utiske: "Vrlo interesantno je slušati sve te poznate hitove sa nekim potpuno novim tekstovima. Ne znam zaista ove tekstove, ali mi se jako dopalo", rekao je Georgijev u razgovoru s novinarom agencije Anadolija.

Inače, festival "Sarajevo, ljubavi moja", koji se održava u Mikser Houseu, počeo je jučer i trajat će do 30. novembra. Festival je osmišljen kroz različite kreativne discipline da predstavi savremenu sarajevsku kulturnu scenu Beograđanima.