Planovi mlade zvijezde
0

VIDEO / Dunja Fazlić: Do 16 sati pravnica, a poslije pjevačica

Piše: Adisa Pobrić
Prijatnom bojom glasa Dunja Fazlić brzo je osvojila simpatije gledalaca takmičenja "Zvijezda možeš biti ti", a potom i drugih ljubitelja lijepih balada.
Sa snimanja spota za pjesmu
Sa snimanja spota za pjesmu "Prerija"
Za pjesmu "Kad odem" ove sedmice je predstavila i spot u režiji Sanjina Fazlića te najavila pjesmu "Prerija", koju je snimila s grupom BalkanEros i uskoro će je predstaviti javnosti.

"Harisa Abdagića i ostatak ekipe upoznala sam na proslavi rođendana naše zajedničke prijateljice, zapjevali smo i tako je sve počelo, spontano i nenadano. 'Prerija' je divna, vrlo romantična pjesma, drugačija je, a svidjela mi se i zato što dosad nisam imala priliku pjevati taj žanr", ispričala je ova 22-godišnja Sarajka za Klix.ba i otkrila da je na snimanju bilo tako veselo da bi se mogla napisati knjiga šala.

Dunja je studentica treće godine Pravnog fakulteta i iako pravo i muzika nisu srodna zanimanja misli da ih može dobro uklopiti.

"Do 16 sati pravnica, a poslije pjevačica", Dunjin je plan.

Za takmičenje "Zvijezda možeš biti ti" kaže da je bilo odskočna daska u njenoj karijeri, kao i karta za učešće u showu "Tvoje pjesme, moji snovi", gdje je pobijedila. Muzikom se bavi iz ljubavi, tako da sa samopouzdanjem ulazi u nove projekte.

"Da sam se bojala vjerovatno bih do sada već bila zaboravljena ili uopšte ne bih počinjala cijelu ovu muzičku priču. Sve u životu je rizik, ali mislim da vrijedi rizikovati. Karijeru je teško održavati jer je finansijska situacija loša, teško je naći sponzore, ali ja sam optimistična", kaže nam Dunja.

Njeni muzički uzori su Angie Stone, David Coverdale, Ledisi, John Legend i drugi, a rado bi otišla na koncert Whitesnakea i Johna Legenda. U budućnosti joj je želja da završi fakultet, snimi još pjesama i izda album.