Muzika
0

Dubioza u Bihaću na "Predizbornom zagrijavanju"

Sarajevo-x.com
Dubioza kolektiv će u četvrtak, 23. septembra, u Bihaću imati prvi nastup u okviru kampanje "Predizborno zagrijavanje". Koncert će se održati na igralištu bivšeg Doma armije, od 20 sati.

Inače, DK nastupom u Bihaću započinje mini turneju po BiH i Hrvatskoj. U sklopu navedene kampanje, Dubioza će posjetiti i Zenicu (1. 10., igralište Papirna) i Tuzlu (2. 10., park pored Muzičke škole). Cilj kampanje "Predizborno zagrijavanje" je da animira mlade ljude, kako bi u što većem broju izašli na izbore i glasali za promjene. Ulaz je besplatan.

"DK se odlučila da uđe u kampanju 'Predizborno zagrijavanje' kako bi mladi ljudi shvatili da je, jednostavno, sve u njihovim rukama. Ove godine se navršava 20 godina od prvih 'demokratskih' izbora u BiH. Ovo je zadnja prilika da se riješimo nacionalista i ostalih mutnih likova koji su ovu zemlju okovali u lance", ranije su izjavili iz Dubioza kolektiva.

Zajedno sa Dubiozom, u Bihać dolazi i pokret Dosta, koji će uličnom akcijom u ovom gradu (23. 9., 12:00 sati u centru Bihaća) takođe pokušati da utječe na građane/ke, kako bi masovno izašli na izbore i glasali za promjene. Na akciji će biti omogućeno ispunjavanje aplikacije "Glasometar", u saradnji sa UG "Zašto ne".

Osim nastupa u sklopu kampanje "Predizborno zagrijavanje", Dubioza će odsvirati koncert i u Rovinju, 25. 9., na Weekend Media Festivalu, najvećoj medijskoj smotri u regionu.

Iz Rovinja, DK dolazi u Donji Vakuf, gdje će svirati u četvrtak, 30. 9. Na kraju planirane turneje, DK ide do Zagreba i kluba Aquarius, 25. 10. 2010.