Počinje "Tuborg green spot" festival
0

VIDEO / "Dubioza kolektiv" večeras svira ispred Zetre

Sarajevo-x.com
"Tuborg green spot" festival, koji će se održati ispod šatora postavljenog ispred Olimpijske dvorane Zetra u Sarajevu, počinje danas.

Šator je podignut, produkcija postavljena, a sinoć u ponoć su završeni svi tehnički detalji, u što su se stanovnici okolnih naselja sinoć mogli i uvjeriti.

Vrata festivalskog šatora otvaraju se u 19.30 sati, a program počinje u 20 sati sa kragujevačkim ska-punk bendom ČBS ("Čovek bez sluha"). Drugi bend "Lude žene" iz Užica počinje u 21 sat, a u 22 sata na binu izlazi "Dubioza kolektiv" koji će u sklopu ovog koncerta publici u Sarajevu, pored presjeka prošlih albuma, uživo predstaviti skoro sve pjesme sa novog albuma "Wild Wild East" koji je izašao početkom septembra za američku izdavačku kuću "Koolarrow records".

U subotu će nastupiti zagrebački bend "Hladno pivo" uz podršku domaćih snaga, grupa "Billy Andol" i "Uncle Sam Decided" iz Sarajeva.

Cijene ulaza su 15 KM za dnevne karte i 20 KM za dva dana, a moguće ih je nabaviti na uličnim prodajnim mjestima na platou Skenderija i ispred tržnice Markale kao i na ulazu u festivalski šator.

Making Money from Dubioza kolektiv on Vimeo.