Muzika
0

Dubioza kolektiv u Mostaru

Sarajevo-x.com
Dubioza kolektiv (Foto: Dušan Sviba)
Dubioza kolektiv (Foto: Dušan Sviba)
Dubioza kolektiv nastavlja turneju kojom promoviše album "5 do 12", u aprilu ove godine na web stranici <a href="http://dubioza.org/?p=534">www.dubioza.org</a>, a koji je do danas besplatno preuzelo 70.000 ljudi.

U prodaji se nalazi album u CD/DVD izdanju na kojem se osim pjesama sa albuma nalaze i remiksirane verzije pjesama kao i video materijali s live snimcima benda.

Album "5 do 12" u izdanju diskografske kuće "Menart" dobio je sjajne recenzije, a da se radi o izvrsnom albumu potvrđuju veliki odzivi publike i rasprodani koncerti.

Prošle sedmice Dubioza kolektiv je nastupio na najvećem slovačkom muzičkom festivalu "Pohoda" te odsvirao svoj prvi koncert u Poljskoj na Inne Brzmienia Festival u Lublinu. Nakon toga su uslijedili koncerti na Balkan Stageu Montroux Jazz festivala u Švicarskoj, Švic festivalu u Sloveniji i u Ovčicama u Splitu.

U četvrtak 22.07. je na rasporedu veliki koncert u Mostaru u Sportskom centru Kantarevac, sa početkom u 21 sat. U skopu ove večeri će biti prezentirani i učesnici finala "In Site 2010 – Recording Star" takmičenja kojeg organizira Muzički centar Pavarotti Mostar, a na koje se javio veliki broj mladih i neafirmisanih autora i grupa.

Nakon Mostara Dubioza putuje u Sinj na S.A.R.S. festival, a nakon toga će prvi put posjetiti Rumuniju i svirati na International Romani Art Festivalu u Temišvaru.

29.07. slijedi koncert sa kultnom pakistansko-britanskom grupom Fun-da-mental u Domu mladih u Sarajevu.