Muzika
0

Dubioza kolektiv pjesmicom najavila koncert u Sarajevu

Dvojac Stereo Banana koji čine Naopak (izvođač i tekstopisac) i Nemus (kompozitor i aranžer) nastupit će kao predgrupa na sarajevskom koncertu Dubioze Kolektiva.
Stereo Banana zvuk predstavlja jedinstvenu fuziju različitih žanrova: hip hopa, techna i drum n bassa. Bend je svoj prvi javni nastup održao prošle godine u niškom klubu “Feedback”, nakon čega su uslijedili nastupi na festivalima: “Bekstvo u prirodu” (Niš) “3D Fest” (Prokuplje) “Countryside Jam” (Vršac) te "Festival Uličnih Svirača” (Novi Sad).

Svoj album prvijenac “Šijemo sambu” objavili su prošle godine na službenoj web-stranici gdje je dostupan za besplatan download.

Bend je pjesmom pozvao fanove da im se pridruže na koncertu kojim će promovisati svoj album "Apsurdistan".

"Dvorana Skenderija, decembar 13., Dubiozu kolektiv tamo ćete sresti Poslije turske serije, odmah poslije vijesti, Dvorana Mirza Delibašić, petak 13.

Neće biti baksuzan, ne daj se omesti Svima bit će dobar taj petak 13. U Skenderiji se stoji, al' more se i sjesti Bujrum, dobro došli, decembar 13."

Od danas (11.novembra) započinje prodaja limitiranog broja VIP ulaznica za muzički spektakl godine. VIP ulaznice po cijeni od 30 KM je moguće kupiti putem web-stranice Kupikartu.ba i ovlaštenih prodajnih mjesta u Banja Luci, Tuzli, Zenici, Mostaru, Jablanici, Visokom i Bihaću. U Sarajevu se ulaznice prodaju u Tropik Media Shopu, sarajevskom klubu Opera (iza 17 sati) te putem ulične prodaje: na platou Skenderije i u Bosanskom kulturnom centru.