Uspjeh bh. benda
0

"Dubioza kolektiv" osvojio Sloveniju

Piše: A. Panjeta
Foto: Irfan Redžović
Bosanskohercegovački bend "Dubioza kolektiv" proteklog vikenda održao je koncerte u prepunim dvoranama u Ljubljani, Novom Mestu i Mariboru. Karte za "Kino Šiški", "Lokalpatriot club" i klub ŠTUK bile su rasprodate u rekordnom roku.

"Dubiozu" je na nastupima po Sloveniji pratio fotograf Irfan Redžović kako bi na fotografijama uhvatio detalje sa nastupa i backstagea i koje namjerava uskoro prezentirati u multimedijalnoj prezentaciji.

  • Zaista sam bio prijatno iznenađen prijemom koji "Dubioza" ima u Sloveniji i njihovom popularnošću tamo. Publika je sve pjesme pjevala uglas s njima - kazao nam je Redžović koji nam je poslao dio fotografija koje će se naći i na multimedijalnoj prezentaciji.

Slovenačkom mini turnejom se privodi kraju promocija albuma "Firma Ilegal", koji je ove godine napravio veliki uspjeh u regiji, a osim bosanskohercegovačkog izdanja za izdavačku kuću "Ekipa", album je izdat i u Hrvatskoj i Sloveniji za "Menart Records", te u Srbiji za PGPRTS.

Koncertnu sezonu u kojoj je odsvirano više od 50 koncerata "Dubioza kolektiv" će završiti decembarskim koncertima u Rijeci, Splitu, Karlovcu, Zenici, Celju i Mostaru te nastupom u Dubrovniku 2. januara 2010.

Bend trenutno radi na novim pjesmama koje bi trebale biti objavljene na proljeće 2010.