Muzika
0

Dubioza kolektiv 23. decembra u Beogradu

Sarajevo-x.com
Dubioza kolektiv, najbolji regionalni bend prema glasovima publike na ovogodišnjem izboru za MTV nagradu, zakazao je veliki novogodišnji koncert 23. decembra u Hali sportova u Novom Beogradu. Uz njih će, kao gosti, nastupiti trubač Marko Marković i S.A.R.S.

Saradnja Dubioza Kolektiva i Marka Markovića je počela već u februaru ove godine, kada je Marko bio pozvan da pjeva i svira pjesmu "Balkan Funk" koju je Dubioza kasnije objavila na albumu "Wild Wild East”.

Takva eksplozivna kombinacija nije mogla ostati u studiju pa su Marko i Dubioza htjeli tu pozitivnu energiju prenijeti publici. Prva prilika je bila u Skoplju, kada se Marko pojavio na bini noseći Dubiozin crno-žuti dres i svirao sa njima hitove kao što su "USA" i "Making Money", a kraj koncerta nije mogao proći bez "Balkan Funk". Ova eklektična kombinacija zvuka i stila ponovit će se i na beogradskom terenu.

''Priznajem da nisam mnogo slušao rock, ali sam uvijek volio da ga sviram'', kaže Marko i nastavlja:

''I u mom posebnom stilu muzike kombinujem našu romsku tradiciju sa jazzom, rockom, hip-hopom. Kada mi je Dubioza slala pjesmu 'Balkan Funk' zavolio sam je prvim slušanjem . Bili smo na turneji u Njemačkoj, vozio sam se u kombiju. Glava mi je odmah pratila ritam, prsti su dobovali po sjedištima, a noge su cupkale. Moji drugari iz orkestra su me malo čudno gledali. Ime benda je veoma bitno, a meni je najbitnja muzika. Mislio sam, taj bend je zaista za mene. Inače sarađujem sa velikim brojem poznatih imena, a mnogo mi je drago da ponovo sviram sa Dubiozom i volio bih da se naša saradnja u budućnost razvija i u kreativnom djelu.

Ko zna, možda će ova odlična sinergija još nešto da donese. Bio sam već u Skoplju, siguran sam da će u Beogradu biti još vatrenje. Važno mi je da publici bude lijepo, a ja sam spreman za super zabavu.''

U skladu sa stihom jedne od njihovih pjesama, momci iz DK pred veliki novogodišnji koncert u Hali sportova 23. decembra poručuju: ''Svi su dobrodošli, svi su dobrodošli…''