Mogu li ruske bakice trijumfovati?
0

Društvene mreže predviđaju pobjednika Eurosonga

Klix.ba
Ako je suditi prema broju fanova na društvenim mrežama Facebook i Twitter te broju pregleda pjesme na videoservisu YouTube, ruske bakice bi mogle pobijediti na Eurosongu.
Stranica Socialnumbers.com je na osnovu popularnosti izvođača ovogodišnjeg Eurosonga na društvenim mrežama ponudila moguće pobjednike predstojećeg takmičenja za najbolju pjesmu Evrope.

Najviše fanova na Facebooku ima predstavnik Turske Can Bonomo. Njegovu zvaničnu stranicu je lajkalo više od 376 hiljada ljudi.

Na drugom mjestu je francuska predstavnica Anggun sa 224 hiljade, a na trećem Italijanka Nina Zilli sa skoro 150 hiljada fanova.

Kada je u pitanju Twitter, prednjači irska grupa Jedward sa 596 hiljada sljedbenika, a slijede ih turski i francuski predstavnici sa 378, odnosno 258 hiljada sljedbenika.

Najviše pregleda na YouTubeu imaju bakice iz Rusije, više od dva miliona. Kiparski predstavnik Ivi Adamou ima skoro pola miliona pregleda manje, dok je Engelbert Humperdinck iz Velike Britanije na trećem mjestu.

Njegov spot je pregledalo 975 hiljada ljudi.

Nakon što se sve ove brojke saberu, Socialnumbers prva tri mjesta predviđa Rusiji, Kipru i Turskoj. Zanimljivo je da Buranovskiye Babushki na Facebooku i Twitteru nisu uspjele prikupiti veći broj fanova te da su se na prvom mjestu našle samo zahvaljujući YouTubeu.

Od predstavnika s prostora bivše Jugoslavije, jedino se Rambo Amadeus, koji nastupa za Crnu Goru, našao među najpopularnijim, i to na Facebooku. Rambovu stranicu je lajkalo skoro 120 hiljada ljudi.

Kako to rade bakice iz Rusije vidjet ćete večeras kada je na programu prva polufinalna večer.