Poziv reperima
0

Drugi Red Bull MC Battle: Pokažite talent

Sarajevo-x.com
Ovog puta još veći, bolji i jači - kako i priliči. Svi oni koji su imali sreće da prisustvuju prošlogodišnjem BiH finalu Red Bull MC Battlea, bili su svjedoci fantastične atmosfere koja je vladala u amfiteatru Doma mladih u Sarajevu 23. aprila 2010. godine. Nakon velikog uspjeha prvog izdanja eventa, bilo je logično jedino da se nastavi dalje.

Red Bull MC Battle mladim hip-hoperima pruža priliku da se predstave u direktnoj borbi jedan-na-jedan sa protivnikom i dokažu svoj talenat i umijeće freestylinga.

Zato, ako smatraš da si dorastao izazovu i da možeš biti freestyle šampion, pošalji svoju prijavu na e-mail [email protected]. Prijava treba da sadrži: audio ili video demo snimak (ili link na kojem se isti može preuzeti), ime, prezime, nickname, grad iz kojeg MC dolazi i kontakt telefon. Rok za prijave je 24. septembar 2011.

Na osnovu pristiglih prijava bit će odabrano 16 finalista koji će se 1. oktobra 2011. godine boriti za krunu najboljeg BiH freestylera. A mjesto battlea je isto kao i prvi put: pitanje "Ko je najbolji freestyler u BiH?" riješiće se u obračunu u amfiteatru Doma mladih u Sarajevu.

Beat će takmičarima davati DJ Audio InFunktion, a konačnu presudu o pobjedniku izreći će žiri u kojem su velika imena BiH hip-hop scene Frenkie i Soul, te prošlogodišnji kralj RB MC Battlea - Sterma.

Više informacija možete pronaći na www.redbull.ba.

Nakon uspjeha prošlogodišnjeg izdanja, ove godine RB MC Battle ide dalje i širi se na regiju! Naime, isto takmičenje održaće su i u Srbiji i Hrvatskoj - u Beogradu 8. oktobra i Zagrebu 15. oktobra, nakon čega slijedi šlag na tortu: veliko regionalno finale u Sarajevu, 22. oktobra u Domu mladih! Više o svemu uskoro.