Koncert u Coloseumu
0

"Drugi način" nakon 15 godina razgalio dušu Sarajlija

Tekst i video: Jasenko Korjenić
Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
Nakon petnaest godina zagrebački bend "Drugi način" ponovo je nastupio u Sarajevu. Posljednji put to se dogodilo u dvorani Skenderije 1996. godine nakon završetka rata u BiH. Sinoćnji koncert u Coloseumu je lijepo zvučao, bend je djelovao jako uštimano, a cjelokupna atmosfera dočarana je najljepšim hitovima "Drugog načina", pretežno baladama kao što su "Piši mi", "Lile su kiše", "Obećaj mi proljeće"...

Bend "Drugi način" osnovan je u Zagrebu prije 35 godina, kada je objavljen njihov prvi album. Prije nego što su objavili album iza sebe su imali izdan singl i veliki broj odsviranih koncerata, dok su neki članovi već imali popularnost ostvarenu u sastavu "Zlatni akordi".

Sada su ponovo u studiju i pripremaju novi album i sudeći prema svemu "Drugi način" se na velika vrata vratio na muzičku scenu.

Pjesme "Drugog načina" postale su dugovječne i upamćene među publikom iz njihovog vremena, ali i mlađih generacija. Frontmen Branko Požgajec tvrdi da je to razlog što se bend ponovo okupio i nastavio sa koncertima. Pripadnici su generacije klasičnih rock bendova. Svojim načinom sviranja, te korištenjem flaute u pjesmama podsjećali su na britanski sastav Jethro Tull, koji je proslavio flautu u rock muzici.

Pogledajte u videoprilogu kako je izgledala atmosfera na sinoćnjem koncertu u Coloseumu i poslušajte razgovor sa frontmenom benda Brankom Požgajecom, koji govori o najvažnijim stvarima vezane za njegov bend.