Muzika
0

Drake ponovo na tronu Spotifyja: Najslušaniji umjetnik na najvećem muzičkom striming servisu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Najveći muzički striming servis Spotify objavio je listu najslušanijih pjevača na ovom servisu u 2016. godini. Apsolutni pobjednik je Drake, drugu godinu zaredom.

Drakeove pjesme i album su najslušaniji na ovom servisu, i ima čak 4,7 milijardi slušanja. To je duplo više od prošle godine kada je također bio na tronu Spotifyja.

"Drake je nezaustavljiv ove godine, on je iskrena globalna superzvijezda. S top albumom i pjesmama ove godine, kao i uspješnom turnejom Summer Sixteen, Drake nastavlja oduševljavati fanove onako kako samo on zna", navodi se u saopćenju Spotifyja.

Drake je sada najstrimovaniji umjetnik svih vremena, uprkos tome što je njegov album "Views" dvije sedmice bio nedostupan Spotifyju jer je imao ekskluzivni ugovor sa Appleom. Prema nekim nepotvrđenim informacijama, Apple Music je platio ovaj ugovor 19 miliona dolara.

Nadmašio je i Beyonce koja je oborila rekorde s pjesmom "Lemonade" prvog dana objave. Njen album bio je najprodavaniji do kraja aprila kada je Drake preuzeo vodstvo.

Najslušanija Drakeova pjesma na ovom striming servisu je "One Dance" - 960 miliona puta zbog čega je Drake zaradio 4,8 miliona dolara.

Iza njega su Rihanna, Kanye West i Justin Bieber.

Najslušaniji umjetnik

  1. Drake
  2. Justin Bieber
  3. Rihanna
  4. Twenty One Pilots
  5. Kanye West

Najslušanija pjesma

  1. One Dance (feat WizKid and Kyla) - Drake
  1. I Took A Pill in Ibiza (Seeb remix) - Mike Posner
  2. Don't Let Me Down (feat Daya) - The Chainsmokers
  3. Work (feat Drake) - Rihanna
  4. Cheap Thrills - Sia

Najslušaniji album

  1. Views - Drake
  2. Purpose - Justin Bieber
  3. Anti - Rihanna
  4. Blurryface - Twenty One Pilots
  1. Beauty Behind The Madness - The Weeknd