Muzika
0

Dr. Martens žali zbog korištenja lika Kurta Cobaina u reklami za cipele

Sarajevo-x.com
Predstavnici kompanije Dr. Martens, poznate u svijetu po kreiranju originalnih cipela i čizama, ispričali su se udovici Kurta Cobaina, Courtney Love, jer su na pogrešan način iskoristili njegov lik u reklami za cipele.

Courtney Love navodno je bila bijesna kada je prvi put vidjela reklamu u kojoj su Cobaina prikazali obučenog u anđeosku odjeću kako sjedi na oblaku i nosi poznate Dr. Martens čizme.

CEO kompanije, David Suddens izjavio je kako su oni svjesni da je to uvredljivo i da znaju kako su pogriješili. "Dr. Martens žali zbog bilo kakve uvrede koju je mogao nanijeti publikacijom slika koje prikazuju preminulu rock ikonu kako nosi Dr. Martens čizme.", stoji u izjavi.

Suddens je izjavio kako on uopšte nije znao da će se u reklami pojaviti Kurt Cobain te da je zbog te neoprostive pogreške Dr. Martens prekinuo saradnju sa marketinškom agencijom Saatchi & Saatchi London, koja ju je osmislila.

Courtney je izjavila kako nije znala da rade na ovoj reklami te dodala da je reklama “odvratna” i da Kurt nikada ne bi pristao na takvo nešto.