Muzika
0

Dom mladih: Elektro party i specijalni gost John Acquaviva

Sarajevo-x.com
Dom mladih/Centar Skenderija u saradnji sa Ellite music managmet agencijom iz Londona organizuje elektro party sa specijalnim gostom Johnom Acquaviva.

Nakon uspiješnog nastupa britanskog DJ-a Terry Francisa, koji je prema pokazateljima jedan od najuspiješnijih događaja godine u ovoj sferi muzičke industrije Centar Skenderija nastavlja sa organizacijom evenata koji podrazumijevaju gostovanja velikih zvijezda svjetske elektronske scene.

Ovaj put je riječ o Johnu Acquaviva iz Kanade, koji je poznat u muzičkoj industriji već 17 godina, a svirao je pred više od 2 miliona ljudi na preko 5.000 nastupa. John je vrsni DJ, remixer, producent, vlasnik producentske kuće "Definitive Recordings“, a i veliki je kolekcionar vinyla čija kolekcija danas broji više od 50.000 primjeraka.

Svoju svjetsku karijeru započeo je 1989. kada je sa Richie Hawtinom poznatijim kao Plastikman osnovao svjetski poznatu etiketu "Plus 8“. On je jedan od samo nekoliko svjetskih DJ-a koji u svojim setovima kombinira dosta različitih stilova elektronske muzike što je jedan od razloga zašto je John tražen kao nikada do sada i zašto je postao jedan od najcjenjenijih DJ-a na klubskoj i festivalskoj razini.

Pored Acquavive na partiju će nastupati i domaći DJ-evi Focho (Resident DJ Doma mladih) i Wedran (Triptonight, Dom mladih).

Datum održavanja je 23. februar. Ulaznice za događaj će se moći nabaviti na platou Skenderije po cijeni od 15 KM par dana prije koncerta.