Muzika
88

Dokumentarac o Amy Winehouse stiže u kina u julu, pogledajte trailer

Klix.ba
Dokumentarac naziva "Amy" o tragičnom životu i smrti muzičke zvijezde Amy Winehouse u kina širom svijeta stiže 10. jula.

Dokumentarac britanskog režisera Asifa Kapadie je svoju premijeru imao u filmskom festivalu u Cannesu, a kritika ga je već nazvala zadivljujućim, "brilijantnim, moćnim, izuzetno emocionalnim i zaraznim poput trilera.

U dokumentarnom filmu se nalaze dosad neprikazane arhivske snimke koncerata Amy Winehouse, kao i neobjavljeni snimci koji pričaju tragičnu životnu priču muzičke zvijezde.

Winehouse se proslavila svojim prvim albumom "Frank" 2003. godine, a drugi album "Back to Black" iz 2006. godine sa singlom "Rehab" donio joj je veliku slavu i pet Grammy nagrada 2008. godine.

NJen otac Mitch Winehouse navodno je film nazvao "pokvarenim", tvrdeći da su izvadili iz konteksta njegove izjave o tome kako je Amy trebala ići na liječenje.

Amy Winehouse se tokom svoje muzičke karijere borila sa ovisnošću o alkoholu i drogama, a zbog svog burnog privatnog života često je bila tema tabloida.

Preminula je od trovanja alkoholom u julu 2011. godine u 27. godini, čime je "ušla" u zloglasni "klub 27" - muzičare koji su tragično preminuli upravo u toj godini, a među kojima su i Jim Morrison, Kurt Cobain, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Brian Jones i drugi.

Pogledajte trailer: