Muzika
5

Dodjela MTV nagrada u sjeni šokantnih nastupa Lady Gage i Miley Cyrus

Klix.ba
Lady Gaga (Foto: AFP)
Lady Gaga (Foto: AFP)
Ceremonija dodjele MTV Video Music Awards ostala je u sjeni provokativnih nastupa Lady Gage i Miley Cyrus.

Lady Gaga se zaista potrudila da izgleda svježe i inovativno, te dokaže da se vratila u formu nakon operacije kuka. Mijenjala je odjeću četiri puta tokom pjesme "Applause". Bio je to jedan u nizu (ne)predvidivih nastupa ove pjevačice. Pjesmu je počela izvoditi obučena kao časna sestra da bi potom završila u bikiniju sa atraktivnom plavom perikom.

Miley Cyrus (Foto: AFP)
Miley Cyrus (Foto: AFP)
Za razliku od nje, Miley Cyrus se odmah "bacila na posao" pokazavši sve svoje atribute odmah na početku nastupa. Na scenu je izašla iz velikog medvjeda u kostimu nalik na kupaći i bila je okružena plesačima koji su imali kostime medvjeda. Potom se presvukla u bikini koji je više otkrivao nego prekrivao, te je zaplesala "prljavi" ples okolo Robina Thickea tokom pjesme "Blurred Lines".

"Miley bi trebala uraditi test na trudnoću nakon ovog nastupa", našalio se Kevin Hart, voditelj showa.

Nagradu za najbolji video godine dobio je Justin Timberlake za "Mirrors". Bruno Mars i njegov "Locked Out of Heaven" osvojio je je nagradu za najbolji muški, a Taylor Swift i "I Knew You Were Trouble" za najbolji ženski spot.

Najbolji pop video je "Come & Get It" Selene Gomez, u rock kategoriji 30 Seconds to Mars i "Up in the Air", a u hip-hop kategoriji Macklemore i Ryan Lewis za "Can't Hold Us".

Nagrada za najbolju režiju pripala je Davidu Fincheru koji je režirao "Suit & Tie" Justina Timberlakea, nagrađena je i koreografija Brune Marsa u spotu "Treasure", a najboljim vizuelnim efektima proglašeni su oni u spotu "Safe and Sound" Capital Citiesa.

Macklemore i Ryan Lewis osvojili su nagradu za svoj društveno osviješteni "Same Love" dok su One Direction i njihova "Best Song Ever" proglašeni najboljom pjesmom ovog ljeta.