Večeras svečana ceremonija
0

Dodjela Grammyja u znaku smrti Whitney Houston

Sarajevo-x.com
Dodjela muzičkih nagrada Grammy, koja će se održati večeras u Staples Centru u Los Angelesu će sasvim sigurno biti jedna od najtužnijih u protekle 54 godine zbog smrti Whintey Houston. Već ranije utvrđenom programu organizatori su u posljednji čas dodali i odavanje počasti preminuloj pjevačici, koja je u svojoj karijeri osvojila šest Grammyja.

"Svjetlo u našoj muzičkoj zajednici je danas prigušeno. Suosjećamo sa Whitneyjinom porodicom, prijateljima, obožavateljima i svima koje je njen predivni glas dirnuo", kazao je Neil Patrow, predsjednik i izvršni direktor Muzičke akadamije.

Među nominiranima za prestižnu nagradu su Adele, Foo Fighters, Lady GaGa, Rihanna, Kanye West sa sedam nominacija, Bruno Mars, Katy Perry, Nicki Minaj, Pink, Duck Sauce, Coldplay, Megadeth, Sum 41, Radiohead i brojni drugi. Oni se takmiče u jednoj od 78 kategorija.

Za apsolutnu favoritkinju važi Adele koja će večeras i nastupiti nakon dužeg perioda, a prvi put nakon 20 godina pjevat će i Beach Boysi. Na ceremoniji će nastupiti i Tony Bennett i Carrie Underwood, Chris Brown, za kojeg mnogi nagađaju da će osvojiti nagradu za najbolji R&B album, Rihanna, Coldplay, Bruce Springsteen, Foo Fighters, Alicia Keys i Bonnie Raitt.