Balašević u Slavonskom Brodu
0

FOTO+VIDEO / "Doći ću ja opet u hrvatsku bosansku!"

Sarajevo-x.com
Foto: <a href="http://osijek-online.com/">Osijek-Online.com</a>
(Foto: <a href="http://osijek-online.com/">Osijek-Online.com</a>)
Legandarni kantautor Đorđe Balađević nakon 22 godine održao je u petak navečer koncert u Slavonskom Brodu. Sportska dvorana Vijuš je bila prepuna, a za njegovom Panonskom mornaricom u grad na granici između Hrvatske i naše zemlje došli su i brojni Bosanci i Hercegovci - Sarajlije, Tuzlaci, Zeničani...

Pjevao je Đole tri i po sata. Publika je uz njegove pjesme plakala i smijala se. Uz sve to, jedna djevojka je zaprošena na koncertu.

Balašević je koncert počeo pjesmom "Noć kad sam preplivao Dunav" i odmah su potekle prve suze.

"Dolazim..." otpjevao je u Slavonskom Brodu, a s obzirom da još ne dolazi u Bosnu i Hercegovinu, dvoranom su se zavijorili transparenti "I Sarajevo te je ostalo željno" i "Tajni gaz, Sarajevo", za koje su Bosanci i Hercegovci dobili odobrenje da ih unesu, iako su transparenti na koncertu bili zabranjeni.

Time su poručili Balaševiću da je vrijeme da načini taj tajni gaz preko Save ili Drine, i dođe u Bosnu i Hercegovinu, a on im je poklonio pjesmu "Sevdalinka".

Sa svojom mornaricom iz Slavonskog Broda je otplovio nakon što je otpjevao "Moram da idem sad, Bo'me mi nije lako, al' bolje tako, da ja krenem polako...", poručivši da će opet doći u "hrvatsku bosansku".