Koncert i premijera filma
13

Đorđe Balašević 16. i 17. marta u Tuzli

Piše: T. S.
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Panonski mornar Đorđe Balašević sa svojom mornaricom uplovit će u Tuzlu 16. marta. Koncert će biti održan u dvorani Mejdan, a 17. marta u istoj dvorani će biti upriličena premijera filma Kao rani mraz.

Balašević u Tuzlu dolazi nakon 13. godina, stoga nije ni čudno što za koncert vlada ogromno interesovanje. Očekuje se da će karte biti prodane u rekordnom roku.

Vjerni fanovi iz BiH i regiona ulaznice za koncert i film, po cijeni od 30 KM, mogu rezervisati putem telefona 00387 66 343 333 od 9.00 do 19.00 sati ili putem e-maila [email protected].

Također, karte je moguće kupiti i preko portala www.kupikartu.ba. Prodaja počinje od 3. februara u 12 sati.

U Tuzlu osim Balaševića i Panonske mornarice dolazi i ostala ekipa filma Kao rani mraz.

Kao što je poznato, Kao rani mraz je u dugometražna igrana balada koja se oslanja na pjesmu Priča o Vasi Ladačkom, ali oni koji znaju pjesme jednog od najvećih tekstopisaca i muzičara u regiji, shvatit će da se u filmu "isprepliću" gotovo sve njegove pjesme.

Lik mladog Vase Ladačkog tumači Danijel Kovačević, a ostarjelog glavnog junaka glumi Rade Šerbedžija. Ostatak glumačke ekipe čine Mustafa Nadarević, Zijah Sokolović, Nikola Đuričko, Mira Banjac, Peđa Bjelac i drugi. U filmu glumi i Balaševićeva kćerka Jovana, a i sam Đole je ostvario jednu od uloga.