Muzika
0

"Dječaci crvenih očiju" stižu u BiH

Sarajevo-x.com
Los Ninos De Los Ojos Rojos, bend iz egzotične španske pokrajine Extramadure slijedećeg mjeseca dolazi na turneju u Bosnu i Hercegovinu. "Crvenooki“ koji su i prije nastupali u BiH, domaćoj publici su poznati po seriji "Lud, zbunjen, normalan“ gdje se mogu čuti mnoge njihove pjesme.

Bend koji broji preko deset članova prošle godine je izdao i treći studijski album "La Veo Todo Claro“, a nastupao je na mnogim svjetskim festivalima, te na "Beerfest“ u Beogradu 2009 godine i "Tuzlawave“ festivalu u Tuzli 2007. godine.

Oni 18.03. nastupaju u DFK Klubu u Banjoj Luci, 19.03. u Kinu Una u Bihaću, 24.03. u klubu Palma u Tuzli, 26.03. u sarajevskom Domu mladih, a 27.03. u Oxygenu u Mostaru.

Oni su svakako jedna od inovativnijih gupa španske muzike u posljednjih nekoliko godina koji su uspjeli spojiti naizgled nespojivo. Na novom albumu nastavljaju sa ulogom stvaranja posebnog zvuka baziranog na evropskom folku irskog, španskog i balkanskog korijena, miješanog sa modernim ritmovima hip-hopa, ska, reggaea i funkyja.

Prošle godine su bili najpozitivnije iznenađenje beogradskog Beer Festa gdje su oduševili preko 60.000 posjetitelja svojim energičnim audio-vizuelnim nastupom.