13. februara
0

DJ Westbam u Doboju

Sarajevo-x.com
Dobojski klub "Džungla" 13. februara će biti poprište pravog spektakla. Naime, tog petka (trinaestog) u Doboj dolazi njemačko nacionalno techno blago - DJ Westbam.

Rođen kao Maximilian Lenz, ovaj DJ, producent i umjetnik svjetskih razmjera široj publici je poznat po tome što je jedan od osnivača "Loveparadea", kao i autor svih himni ovog kultnog eventa.

Na sceni je od 1983. godine i vjerovatno ćete teško pronaći neki kutak planete gdje nisu čuli za njega. Zastupao je Njemačku na otvaranju Olimpijskih igara u Seulu, suorganizator je prestižnih događaja "Mayday" i "Loveparade", producent s ogromnim brojem izdatih albuma, kako solo, tako i u saradnji s velikim imenima svjetske elektronske muzičke scene.

DJ koji već godinama nastupa svuda po Americi, Evropi, Japanu, definitivno je jedna od rijetkih megazvijezda današnjice. Dobitnik je nekoliko prestižnih nagrada njemačkih i svjetskih kulturnih časopisa i udruženja.

Dugogodišnji producentski rad i brojni DJ nastupi i kontakti s publikom te drugim muzičkim kolegama, rezultirale su posebnim muzičkim stilom - kombinacijom techna i electra, s čim se ponovo proslavio i učvrstio na svjetskim muzičkim top listama (1999. Beatbox Rocker).

Sarađujući s drugim velikim imenima, postavio je nove standarde i učvrstio muzičku kombinaciju, koju on naziva "technoelectro" kao podpravac, a koji sve više uzima maha i izvan njemačkih granica, ali ipak stilski ostaje "westbamovski" prepoznatljiv.

Pored Westbama mix pult zajedno sa njim dijeliće DJ Pero Fullhouse iz Splita, DJ-vi iz Control Music organizacije - DJ Fedja Knajdl & DJ G. Edd kao i DJ Armatronic iz Travnika.