FisKultura
0

DJ Virgin Helena iz Hrvatske gostuje u Sarajevu

Sarajevo-x.com
U sarajevskom klubu FisKultura u subotu, 7. novembra, gostovat će poznata DJna iz Hrvatske - Virgin Helena, društvo će joj praviti također riječki DJ Danny Way. Okupljene će za party "zagrijati" izvrsni dvojac Clemens & Monsieur Jacques, članovi organizacije Inconnection DJs.

DJ-ingom se Helena počela baviti davne 1992., kao prva žena-DJ u Hrvatskoj. Njen unikatan stil – savršena tehnika miksanja, rad sa harmoničnim strukturama – pridonio je da Helena postane jedan od najtraženijih DJ-a u Evropi i "preko bare", uvijek spremna na iznenađenja.

Helena koristi komadiće muzike da bi ispričala priču, generišući i reflektujući stalno mijenjajuća raspoloženja. Njeni setovi su hipnotizirajući i snažni, a muzički ukus je uvijek bio raznolik, od “deep&sexy jazzy” housea, do oštrih techno beatova i break beata. Svojim miksovima oduševila je publiku svih poznatijih klubova u regiji, a mix pult je dijelila sa imenima kao što su Carl Cox, DJ Rush, Tom Novy, Sven Vath, Freestylers, Meat Katie, The Advent.

Danny Way je DJ i producent, suvlasnik Dub Recordsa i član Dubsupliersa. Dannijeva muzika je u rasponu od minimal Housea do Funky “vožnje”.

Svoju produkciju objavljuje na labelima poput Kaseta Music, Free Spirit Records i Urban Art Records gdje se u skorije vrijeme očekuju i njegova nova izdanja. Zadnjih nekoliko godina svirao je na većini velikih evenata u hrvatskoj, susrećući se za gramofonima sa imenima kao što su Guy Gerber, Valentino Kanzyani, Shlomi Aber, Oliver Moldan, Jan Driver, Anthony Pappa, Terry Lee Brown jr, Wally Lopez, Jeff Mills, Umek i drugim.

Party u organizaciji Inconnection DJs-a i FisKulture počinje od 22 sata, a ulaz je simboličnih 5 KM.