Party
0

DJ Sultan 28. juna u Domu mladih

Sarajevo-x.com
Centar Skenderija Sarajevo/Dom mladih predstavlja novi party sa specijalnim gostom, koji je u posljednjih nekoliko godina stekao status jednog od najinovativnijih i respektabilnijih DJ-a i producenata na svjetskoj elektronskoj sceni - Sultan.

Sultan izdaje na mnogima labelima uključujući i Deep Dishov “Yoshitoshi“ label i John Digweedov "Bedrock Breaks“ label, njegove pjesme izlazile su na mnogim kompilacijama kao što su na primjer "Global Underground 25: Toronto“ (mixed by Deep Dish), "In search of Sunrise 4“ (mixed by Tiesto), "Renaissance Masters“ (mixed by Dave Seaman).

U septembru 2006.god. Sultan se pridružio svjetskoj DJ agenciji, Bullitt Bookings. U protekle dvije godine, na svojim turnejama po gradovima Amerike, Europe, Azije i Afrike, Sultan je postao poznat kao jedan od najuzbudljivijih izvođača na Dj sceni današnjice, sa tehnički savršenim nastupom. Na početku 2007.god. Sultan je počeo blisku saradnju sa svojom dobrom prijateljicom Nadia Ali ( bivša pjevačica grupe IIO ). Njih dvoje, zajedno sa Ned Shepardom, su u januaru pisali i producirali pjesme za Nadia Alin solo album, koji će biti izdan krajem ove godine. Nedavno su se Sultan i Ned Shepard, pridružili turneji Nadie Ali, gdje Sultan svira gitaru, a Ned Shepard klavijature na nastupima uživo.

Nedavno je Sultan u saradnji sa Ned Shepardom osnovao i svoj vlastiti label, Harem Records.

Pored Sultana na partiju će nastupati i domaći DJ-evi: FOCHO (Resident DJ Doma mladih), WEDRAN (Triptonite) i Zuba (Club24), javljaju iz Centra Skenderija.

Datum održavanja je 28. juni 2008, lokacija Dom Mladih. Ulaznice za event će se moći nabaviti na platou Skenderije po jedinstvenoj cijeni od 15 KM par dana prije ovog događaja.