Muzika
0

DJ Optiv u Sarajevu 18/06/04

Sarajevo-X
Na drugom muzičkom događaju u okviru partnerskog projekta Britanskog Savjeta i UG Kontra pod nazivom “Summmer with UK beats” – PART TWO, u Sarajevu će 18.06.2004 godine nastupiti DJ Optiv (Ed Holmes).

Nastavljajući promociju i prezentaciju moderne britanske muzike i kulture publici u Bosni i Hercegovini, pod pokroviteljstvom ULTRA kartice BH Telecoma, British Council i Udruženje Građana Kontra u petak, 18.06.2004 godine organizuju “Summmer with UK beats” – PART TWO, na kojem će nastupiti proslavljeni drum and bass DJ i producent Optiv.

Ed Holmes (alias Optiv) je na svjetskoj drum and bass sceni postao poznat nastupajući u grupi britanskih producenta Cause 4 Concern, izdavajući niz drum and bass klasika. Već niz godina je njihov zajednički muzički rad i saradnja u samom vrhu drum and bass produkcije, stvarajući numere koje svi poznatiji drum and bass DJ-evi i producenti uvrštavaju u svoje setove. Posljednjih godinu dana DJ Optiv posvetio je sopstvenoj muzičkoj karijeri, radeći na mnogobrojnim produkcijskim projektima sa producentima poput Black Sun Empire, Buletproof itd.

Nastup u petak, 18.06.2004 godine u Centru za omladinu Novo Sarajevo biće njegovo prvo gostovanje u Bosni i Hercegovini. Gost iz Velike Britanije će u Sarajevu provesti četiri dana, tokom kojih će ga domaćini upoznati sa kulturnim i historijskim znamenitostima glavnog grada Bosne i Hercegovine. Optiv će u nedjelju, 20.06.2004 godine gostovati na radiju Sarajevo 202 (93,1FM) u emisiji KONTRA DRUM AND BASS SESSIONS RADIO SHOW, koja se emituje svake nedjelje od 23 do 01h.

Pored Optiva, na ovom događaju će nastupiti i Kontra DJz (DJ Aldin, DJ Vektor i MPJ Slo) koji su bh. publici pripremili svjetski aktuelne drum and bass setove.

Projekat “Summmer with UK beats” je osmišljen u cilju promocije moderne britanske muzike, uz aktiviranje turističkih potencijala glavnog grada Bosne i Hercegovine. Na prvom muzičkom događaju, održanom 04.06.2004 godine nastupio je D.A.V.E. The Drummer sa fantastičnim trosatnim techno setom, dok je u okviru projekta planiran i završni drum and bass spektakl, zakazan za 02.07.2004 godine, na kojem će nastupiti braća Quinn; Matrix i Optical.

Lokacija za navedene muzičke događaje je Klub Mak Dizdar - Centar za omladinu Novo Sarajevo, u sarajevskom naselju Grbavica, ul. Kemala Kapetanovića br. 17. Posjetioce navedenih muzičkih manifestacija očekuju mnogobrojne nagrade i pokloni sponzora. Informacije o projektu, lokaciji, izvođačima i sponzorima projekta, uz interaktivnu formu za on-line rezervaciju karata, nalaze se na web-adresi www.kontra.ba/uksummer.

Prije nekoliko dana je aktiviran KONTRA SMS ULTRA broj putem kojeg će od sada svim osobama prijavljenim na SMS listu pristizati obavijesti o nadolazećim eventima (+387 61 587 777). Prijave na KONTRA NEWSLETTER i KONTRA SMS LISTU možete obaviti na početnoj stranici www.kontra.ba.

Dobitnici ulaznica za party

Aida Beslic Vodopic Samir Delic Selma Hadzic

Svoje karte možete podići na dan partya od 23h na ulazu u klub Mak. Potreban vam je samo dokumenat sa kojim ćete dokazati identitet. Ugodno partijanje!

USKORO:

02.07.2004. SUMMER WITH UK BEATS Part 3 Matrix (Metro) Optical (Virus) Dr.Zen (Balkan Radar)