Muzika
341

DJ Borg predstavnik BiH na Ibizi

Klix.ba
Povodom Internacionalnog takmičenja Burn Residency pet bosanskohercegovačkih DJ-eva sinoć je učestvovalo u finalnom Mix-off događaju u Domu mladih u Sarajevu, gdje je BiH po drugi put dobila svog predstavnika za prestižno takmičenje DJ-eva na Ibizi uz mogućnost osvajanja 100.000 eura.

"Od ukupno 98 prijavljenih DJ-eva, u finale takmičenja ušli su Zlijay Aka Mixmaster iz Sarajeva, Siniša Lukić iz Brčkog, Joma Maja iz Banje Luke, No Goverment iz Mostara i Borg iz Tuzle.

"Osim muzičkog talenta, finalisti su morali posjedovati znanje iz engleskog jezika, zbog daljeg takmičenja na Ibizi, gdje će pobjednik imati priliku raditi s velikanima elektronske scene Carl Coxom i Peter Tongom", kazao je za Agenciju FENA Mirza Pirić, PR takmičenja Burn Residency za BiH.

Njihove polusatne nastupe na sceni Doma mladih ocjenjivao je četveročlani žiri, u čijem sastavu su bili Suzana Gostimirović, agent i menadžer DJ-eva i producenata iz Beograda, Samir Čolić, muzički urednik BH radija, DJ Soul i prošlogodišnji pobjednik takmičenja DJ El Karinho.

Oni su ocjenjivali tehniku sviranja, izbor muzičke podloge i originalnost.

Nakon nezaboravne zabave i Mix off challengea žiri je odlučio da DJ Borg (Elvis Džombić) ovogodišnji predstavnik BIH na Ibizi,

Mnogobrojnu publiku u Domu Mladih u Sarajevu nastavio je do ranih jutarnjih sati zabavljati DJ Ame(Innervision Rec, DE)