Muzika
0

DJ Aries u tuzlanskom klubu Palma

Sarajevo-x.com
Nakon velikih nastupa u San Franciscu, Barceloni, Londonu, Leedsu i mnogim drugim evropskim i svjetskim metropolama, engleski DJ/producent Aries dolazi u Tuzlu. Ovaj nastup je dio njegove istočnoeuropske turneje, u okviru koje će nakon nekoliko nastupa u Češkoj, posjetiti Beograd, Tuzlu, i Zagreb prije nego se vrati u Birmingham, gdje inače živi i radi.

U tuzlanskom klubu Palma nastupit će u petak, 29. maja od 21 sat.

Aries je popularnost stekao nakon što je njegova muzika uvrštena u dnevni program radija BBC1, nakon čega je na sebe skrenuo i pažnju najvećeg svjetskog drum ‘n’ bass producenta SHY FX-a, koji je zatražio njegove produkcije i uvrstio ih u svoje setove. Od tog momenta karijera Ariesa je doživjela vrtoglavi uspon, te je danas jedan od traženijih engleskih DJ-a. Njegova produkcija inspirisana je roots i dub reggae muzikom, a to se najbolje može osjetiti slušajući njegove setove.

Gosti na ovom dešavanju su također vrlo atraktivni DJ-i i producenti, koji dolaze iz Beograda i Zagreba. DJ Rahmanee nam je već poznat sa svog tuzlanskog gostovanja na proslavi rođendana Boba Marleya. Njegov remix hit pjesme "Buđav lebac" grupe S.A.R.S. našao se i na njihovom albumu, tik uz originalnu verziju, a proslavili su je DJ-i i klubovi širom Balkana. Pored toga, Rahmanee je vodeći balkanski jungle/DnB producent, a njegova muzika stigla je i do engleskog BBC1 radija.

Verbal Efendi član je kolektiva "Kingstoned Sound" iz Zagreba. Njih poznajemo sa već mnogobrojnih saradnji koje su u Tuzli imali Kingstoned i Baga Sound. Verbal i ostatak Kingstoned Sounda spadaju u najtraženije balkanske DJ-e, a često i organizuju nastupe velikh svjetskih izvođača i DJ-a iz sfere reggaea, duba, dancehalla i jungle scene.

Na video zidu je tuzlanska zvijezda u usponu - VJ Projektil, a produkcija ovog eventa posao je koji će obaviti Fm Jam, Baga Sound i Club Palma.