Muzika
161

Divanhana u Banjoj Luci rasprodala koncert pa za istu večer zakazala drugi

Klix.ba
Divanhana će u petak 15. aprila održati ne jedan već dva koncerta u Narodnom pozorištu RS u Banjoj Luci povodom promocije novog albuma “Zukva”

"Zukvu" je 29. januara objavio prestižni britanski izdavač ARC Music.

Za koncert popularnog sevdah sastava se danima traži ulaznica više, stoga ne čudi informacija iz službene prodaje da je koncert već 20 dana prije samog održavanja već rasprodan. Tim povodom iz Divanhane su odlučili svim Banjalučanima pokloniti još jedan dodatni koncert, tako da će pored koncerta u 19 sati, u Narodnom pozorištu biti organizovan i drugi koncert u 21:15 sati.

Ako je suditi po činjenici da su ulaznice za koncert rasprodane 20 dana unaprijed, čini se da su ljubitelji sevdaha s nestrpljenjem očekivali povratak Divanhane u njihov grad, nakon izuzetno uspješnog koncerta održanog u ovom gradu 8. novembra 2014. godine.

"Raduje nas povratak u Banju Luku, gdje smo posljednji put svirali prije nepune dvije godine. Dodatno nas raduje činjenica da je ovo već treći grad u Bosni i Hercegovini, pored Zenice i Brčkog, u kojem zbog velikog interesovanja publike radimo dva koncerta umjesto planiranog jednog. To sigurno ukazuje na činjenicu da publika cijeni naš rad, te da Bosna i Hercegovina živi sevdah”, poručuju iz benda Divanhana.

Ulaznice za drugi, dodatni koncert, koji će biti održan 15. aprila u 21:15 sati, u prodaji su po cijeni od 10 KM na blagajni Narodnog pozorišta. Sve dodatne informacije i rezervacije mogu se izvršiti na broj telefona: 080 05 07 08.