Muzika
1

Divanhana plodonosnu godinu zaključuje koncertom u Istanbulu

Piše: D. Brkić
U tuzlanskom Bosanskom kulturnom centru danas je organizovana promocija albuma "Bilješke iz šestice" benda Divanhana, koji je svoj posljednji solistički koncet u Tuzli imao u aprilu 2013. godine.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Na albumu se nalazi 14 numera, izdao ga je Radio Stari Grad, a publika je imala itekakav utjecaj na odabir numera koje su se našle na albumu.

Članovi benda istakli su kako su tokom 2013. godine imali blizu 70 koncerata, 30-ak u BiH i 40-ak u regiji i zemljama Evrope. Plodonosna godina za bend Divanhana bit će okončana koncertom u Istanbulu, koji je zakazan za 11. decembar.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Ponovni ulazak u studio planiran je za 6. januar naredne godine, a članovi benda su ponosni na činjenicu da su izdavanje CD-a sami finansirali, odnosno da su svirali, zaradili novac i tako objavili CD sa 14 pjesama.

Prve reakcije publike, ističu članovi Divanhane, su fantastične, a oni će se potruditi da u narednoj godini obiđu što više gradova u BiH i održe koncerte u kulturnim centrima koji su marginalizirani.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

U 2014. godini Divanhana se namjerava predstaviti publici u Engleskoj i Turskoj, ali i publici u zemljama okruženja. Tiraž albuma "Bilješke iz šestice" je 2.000 primjeraka, a shodno zahtjevima tržišta ići će se u njegovo doštampavanje.