Muzika
472

Divanhana ima spot za koncertnu izvedbu pjesme "Oj Safete, Sajo, Sarajlijo"

Klix.ba
Grupa Divanhana predstavlja spot za pjesmu "Oj Safete, Sajo, Sarajlijo". Riječ je o prvom singlu sa nadolazećeg live albuma kojeg bend planira objaviti u septembru.

"Našu koncertnu turneju 'Zukva 2016' počeli smo u februaru i već do sada smo odsvirali oko 40 koncerata, kako u BiH i regionu, tako i širom Evrope. Koncerti su bili izuzetno posjećeni i shodno tome osjetili smo određenu vrstu dužnosti da svim poštovaocima našeg rada poklonimo jedno live DVD izdanje, na kojem će biti ekranizovana sva ta predivna atmosfera koju bend tokom koncerata zajednički sa publikom gradi", poručuju iz benda Divanhana.

Kadrovi spota uzeti su sa koncerta održanog 28. aprila u Narodnom pozorištu u Mostaru.

Video je realizovao Kenan Pašić, dok audio produkciju potpisuju sarajevski producent Borjan Milošević i Divanhana. Pjesma je producirana u Long Play Studiju Sarajevo.

Vrijedi izdvojiti da će Divanhana tokom ljeta u sklopu svoje aktuelne turneje "Zukva 2016" posjetiti mnoge gradove u Bosni i Hercegovini uključujući Bihać, Cazin, Sanski Most, Ključ, Bosansku Krupu, Donji Vakuf, Zavodoviće, Visoko, a od septembra ih očekuju nova inostrana gostovanja u Cirihu, Bernu, Istanbulu i mnogim drugim evropskim metropolama.

Za više informacija o koncertima i aktivnostima benda posjetite www.divanhana.ba.