Muzika
3

"Diskobajagi" u Cheersu: Dobra zabava uz Branu i Vedrana

Klix.ba
Brano Jakubović i Vedran Mujagić, članovi benda "Dubioza kolektiv", večeras će kao DJ duo pod nazivom "Diskobajagi" nastupiti u Sarajevu. Brano i Vedran zabavljat će posjetioce u klubu "Cheers".
"Diskobajagi" je audio-vizuelni dvojac i formiran je 2008. godine. Njihov živi performans energična je kombinacija miksanja, semplovanja i reeditovanja videospotova, filmova i muzike.

Na ovaj način uspješno stvaraju neočekivane "mash-up" kombinacije slike i zvuka dajući nov i zanimljiv pristup DJ-ingu i VJ-ingu.

Na set listi "Diskobajagi" nalazi se veliki broj hitova, od rocka do hausa, koja se u jednom trenutku može pretvoriti u atmosferični drum'n'bass. Njihov najjači adut je faktor iznenađenja, tako da su setovi uvijek zanimljivi i nepredvidivi, kako auditivno tako i vizuelno.

Ovo će biti dobra prilika za ljubitelje dobre muzike u Sarajevu da se druže sa članovima “Dubioze kolektiv” pred "Red Bull Soundclashu" na kojem će pored njih 20. decembra u zeničkoj Areni učestvovati i S.A.R.S. a domaćin će biti Frenkie uz podršku DJ Soula.