Bez reklame rasprodao tri Arene
0

Dino popularniji od grupe Merlin

Sarajevo-x.com
Dino Merlin
Dino Merlin
Poslije više od 20 godina Dino Dervišhalidović će u petak, subotu i nedjelju održati koncerte u Beogradskoj areni, koje je rasprodao bez ikakve reklame.

Ovo će biti prvi put u karijeri bh. superstara da u Beogradu nastupi pred krcatom dvoranom. Naime, Večernje novosti podsjećaju da je grupa Merlin svojevremeno zbog slabog interesovanja otkazala koncert na beogradskom Tašmajdanu, dok su u novobeogradskoj Hali sportova (kada su promovisali album Teško meni sa tobom, a još teže bez tebe) prodali samo 700 karata. Kada se Jugoslavija raspala u krvi, Dino Merlin raspustio je grupu i počeo solo karijeru, piše list.

Evoluirao je, dakle, kao umjetnik i stekao status neprikosnovene zvijezde. Danas je veći nego ikad dosad, a na pitanje da li mu je žao što se to nije desilo ranije za VN je odgovorio:

"Pa, ja sam najmanje dva puta ranije u životu bio veći nego ikad. Svi moji usponi i padovi, i novi usponi veći od prethodnih, upravo su me i doveli ovdje gdje sam sada. Cijeli svoj život sam posvetio karijeri i spreman sam i dalje vrijedno da radim u svakom segmentu svoje profesije u kojem je to potrebno, jer svako ko je postigao nešto u životu zna da bez rada i nebrojenih odricanja to nikada ne bi uspio".